Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sürücüsüz ilerleyen akaryakıt yüklü tanker kaza yaptı

Gebze'de arıza nedeniyle park ettiği akaryakıt yüklü tankerinden inen sürücü, bir süre sonra TIR’ın kendiliğinden hareket etmesi sonucu tekerleklerin altında kalmaktan son anda kurtulurken, sürücüsüz olarak ilerleyen TIR, yolun karşısına geçerek elektrik direğine ve ağaca çarptıktan sonra aşağıdaki boş arazide durabildi.

22 Şubat 2023 - 22:21 - Güncelleme: 22 Şubat 2023 - 22:39
Kaza, gece saat 20.30’da Barış Mahallesi, Dr. Zeki Acar Caddesi üzerinde meydana geldi.
42 AIJ 054 Plakalı akaryakıt yüklü tankerin sürücüsü Selman Örgel, arka tekerleklerin firen sistemindeki arıza nedeniyle aracını yolun sağına çekerek park etti.
Aracından inerek arka tekerleklerini kontrol eden Selman Örgel,bu sırada aniden hareketlenen TIR’ın altında kalmaktan son anda kurtulurken, bir süre önünde ilerlemekte olan akaryakıt yüklü tankerin peşinden koştu.
Bu sırada karşı istikamete geçen sürücüsüz TIR, önce  yol kenarındaki elektrik direğine, daha sonra da bir ağaca çarptıktan sonra aşağıdaki boş araziye indi. Başıboş şekilde 150 metre ilerideki araziye inen TIR, dorsesinin bir tümseğe çarpması sonrası durabildi. 
Haber verilmesi üzerine kaza yerine itfaiye, sağlık,  polis ekipleri sevk edilirken, elektrik dağıtım şirketinin personeli, hasar gören kablolar nedeniyle önlem olarak TIR’ın çarptığı direkteki elektriği kesti.
Kazada devrilerek yola düşen ağaç,  trafik ekipleri tarafından bulunduğu yerden kaldırıldı. Kazada herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken polis soruşturma başlattı
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum