Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

sürücüsü olmayan TIR, etrafı savaş alanına çevirdi

Gebze'de meydana gelen kazada, içerisinde sürücüsünün olmadığı park halindeki TIR, kendiliğinden hareket ederek başı boş şekilde yokuş aşağı ilerlerken, yol kenarındaki araçlara, aydınlatma direklerine, uyarı levhalarına, trafik lambalarına ve çöp konteynerlerine vurduktan sonra 300 metre ilerdeki bir dinlenme parkının içerisine daldı, Burada bir direğe de vurup deviren TIR, daha sonra ancak durabildi.

25 Haziran 2021 - 06:21 - Güncelleme: 25 Haziran 2021 - 07:46
Gebze Güzeller Mahallesi, Gençlik Caddesi üzerinde gece saat 01.40 sıralarında meydana gelen kazada, içersinde sürücüsü olmayan park halindeki 41. R. 3603 Plakalı konteyner yüklü TIR, kendiliğinden hareket ederek yokuş aşağı inmeye başladı. Başıboş şekilde ilerleyerek hızlanan TIR, bu sırada yol kenarındaki 41.P. 5168,- 41. ABZ. 200.- 41. AHL. 464. - 34. GT. 2999. - 34. KC. 3680 ve plakası olmayan toplam 6 araca, 4 adet elektrik direğine, 3 adet çöp konteynerine, 1 adet trafik lambasına, 1 adet uyarı levhasına, 1 adet aydınlatma panosu ve projektör direğine çarptıktan sonra 300 metre ilerideki Koca Yusuf Dinlenme parkının içerisine girerek buradaki bir kamelya ile direğe çarptıktan sonra durabildi.
Olay yerine çok sayıda trafik ekipleri, itfaiye ve 112 Acil Servis Ekipleri sevk edilirken, polis kaza yapan TIR’ın etrafına şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. Haber verilmesi üzerine kazanın olduğu bölgeye gelen elektrik dağıtım şirketine bağlı ekipler, devrilen aydınlatma direklerine bağlı elektrikleri keserek önlem aldılar.
Polis, telefonu kapalı olduğu için TIR sürücüsüne ulaşamazken, bir görgü tanığı, aracı park eden sürücünün bir ara sokağa girdiğini ve aradan geçen 10 dakikanın ardından TIR’ın kendiliğinden yokuş aşağıya inmeye başladığını söyledi. Aydın Bozkurt isimli diğer bir görgü tanığı ise, ‘’ Marketin önünde park halindeki TIR’ın frenleri boşalıyor, kaldırımdan gelirken önce bir otomobile vuruyor, bu araç 50 metre sonra kendiliğinden karşı şeride geliyor, içerisinde şoför olmayan TIR, yine kaldırımdan devam ediyor, elektrik direklerine, arabalara vura vura aşağıdaki parka giriyor.’’ şeklinde konuştu.
Yolun boş olması nedeniyle her hangi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı kazada olası bir faciadan dönülürken, polis telefonu kapalı olan TIR sürücüsünün adresini tespit etmek için çalışma başlattı.


 






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum