Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Seçim endişesi taşımıyorum"

İbrahim Karaosmanoğlu, kendisine yönelik eleştirilere de cevap vererek, “Vaatlerimizin yüzde 80’i tamam. En küçük bir seçim endişesi dahi taşımıyorum.” dedi.

"Seçim endişesi taşımıyorum"
02 Kasım 2012 - 11:25
 AK Parti İl Kadın Kolları haftalık olağan toplantısını bu kez Antikkapı Restoran’da yaptı. Başkan Oya Tunçel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Tunçel, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından başlatılan ‘Bir Yastıkta 41 Yıl’ projesi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. İstanbul’da yapılan uluslararası tenis turnuvasının kupa töreninde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yuhalanmasına da tepki gösteren Tunçel, toplantıda projeden bahsetti.
 
‘KADINLAR SEÇİME HAZIR’
‘Bir yastıkta 41 yıl Projesi’ kapsamında her ilçeden 41 yıl ve 41 yıldan fazla süredir evli olan 41 aileyi ziyaret edeceklerini söyleyen Tunçel, “Hediye yastığımızla ziyaret edip, Başbakanımızın sevgilerini ileteceğiz. Kadın kolları olarak, 550 asker ailesini ziyaret edip kendilerine Başbakanımızın selamını ilettik. Bundan sonra da sosyal projelerimizi ‘Durmak yok, yola devam’ sloganıyla sürdüreceğiz.” dedi. Tunçel, sandık kurullarında da Türkiye 2.’si olduklarını hatırlatarak, “Seçime hazırız.” dedi.
 
“HEPİMİZİN İMZASI VAR”
Konuşmasında, kadınların sosyal yaşamdaki önemine dikkat çeken Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Kadın elinin değmediği yerde bereket olmaz. Siyasette de böyledir. Dünyaya örnek olacak çalışmalar yaptık. Burada imza hepimize aittir. 10 yıl öncesinin Türkiye’sinin sağlığını düşünüyorum. Hastaneler pislik içindeydi. SSK’lı devlet hastanesine gidemezdi. Şimdi kimse hastanelerde borcundan dolayı rehin tutulmuyor. Vatandaşlara saygı gösteriliyor. Artık Avrupa’dan Asya’dan birçok insan, ülkemize tedavi olmaya geliyor.” dedi.
 
 “İKTİDAR YORGUNLUĞU YOK”
İktidara gelmenin ve iktidarda kalmanın zor olduğuna vurgu yapan Karaosmanoğlu, haklarında yapılan eleştirilere dikkat çekerek, “İktidar yorgunluğumuz olduğu söyleniyor. Bizde yorgunluk yok. Bizde aşk var enerji var. Kim iktidar yorgunluğu hissediyorsa genel başkanımız bunun farkına varıyor ve hemen nöbet değişimi yapıyor. Çünkü sürekli vatandaşa soruyor. Bunların karnesi çetelesi tutuluyor. Bizi iktidarda tutan halkımıza karşı olan sevgimizdir. Vatandaş bizim kaşımıza gözümüze aşık değil. Vatandaşın hayatını kolaylaştırmazsan, ense köküne tokadı vurur, hemen alternatif aramaya başlar. Bunun için ne genelde ne de yerelde üzerimizde hiç yorgunluk yok.” şeklinde konuştu.
 
 “YATIRIM GEREKİYOR”
Karaosmanoğlu, altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığına vurgu yaparak 2004 yılında göreve geldiklerinde Yuvacık Barajı’ndan alınan suyun yüzde 72’sinin kaybolduğunu, suyun ancak yüzde 28’inin vatandaşa ulaştırıldığını dile getirerek, şu anda bu oranın yüzde 32’ye indiğini açıkladı. Başkan Karaosmanoğlu, “Bu rakam hala yüksek. Hala yatırım yapmamız gerekiyor. Su depoları 40 sene önce yapılmış, çatlamıştı. Su boruları çürüktü. Eskiden belediye başkanları, siyasetçiler altyapı yatırımlarını asla yapmazlardı. Böyle bir imkanları yoktu. Olsa da ona harcanmıyordu. Seçime 1 yıl kala önemli bir iki caddeyi asfaltlıyor, büyük ölçüde seçimi kazanıyorlardı. Eskiden caddeleri asfaltlamak büyük kahramanlıktı. Şimdi köylülerimiz asfalt yolları beğenmiyor.” şeklinde konuştu.
 
“SİYASET YATMA YERİ DEĞİLDİR”
Karaosmanoğlu konuşmasının devamında, “Vatandaş bizi bırakmaz, biz vatandaşı terk etmedikçe vatandaşın bizi terk etmeye niyeti yok. Ben bunu her yerde görüyorum. En küçük bir seçim endişesi dahi taşımıyorum. Biz her günümüzü değerlendireceğiz. Bugün hangi hizmeti yapabiliriz, hangi duayı alabiliriz bunu düşüneceğiz. Halk bizden fedakarlık bekliyor. Siyaset ayak ayak üstüne atıp, Başbakanımızın dediği gibi yan gelip yatma yeri değildir. Keyif çatma yeri hiç değildir. Rahatına düşkün olanlar siyaset yapmayacak.” diye uyarıda bulundu.
 
 “VAATLERİN YÜZDE 80’İ TAMAM”
Hizmetlerin devam edeceğini söyleyen İbrahim Karaosmanoğlu, “Vatandaşa nerde ne söz vermişsek yapacağız. Şu ana kadar halka sunduğumuz ‘5 yıl sonra bugün’ kitapçığında yer alan 300 ana başlıktaki projeden en az 250 tanesini yaptık. Yani, projelerimizin yüzde 70-80’ini yaptık. Her şey bir bir, kalem kalem belli. Hava alanı dedik, yaptık. Bilim merkezi dedik, yapımı halen devam ediyor. Kandıra’ya baraj yapacağız dedik, başladık; önümüzdeki yıl bitiyor. Vatandaşa verdiğimiz sözler önemli. Yapamadığımız şeyler çıkarsa bunun da gerekçeleriyle birlikte açıklamasını yapacağız. Asla aldatmak olmaz.” dedi.
 
BİLGİSAYARLAR OCAK’TA VERİLECEK
Ardından kadın kolları üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Köylerde su faturalandırılıyor. Hortumu veriyor bahçesine, fasulye suluyor. 100 metre yukarıda komşunun, çay demleyecek suyu yok. Muhtarlarla konuştuk. Biz, köy sularına saat takacağız. Eğer bahçe sulamasına çok su harcıyorsanız, ayrı saat alıp ayrı abonelik açın, suyu yarı fiyatına kullanın. Benim evimde iki abonelik var. 5’ten 6’ya geçen çocuklar Büyükşehir bize bilgisayar verecek diye bekliyor. İhalesini yaptık. Ocak ayı gibi bilgisayarları çocuklara vereceğiz.” açıklamalarında bulundu.