Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Operasyonla ele geçirilen Savannah cinsi kedi Darıca Hayvanat Bahçesi'ne getirildi

Yasadışı yollardan ülkeye sokulduğu belirlenen ve internet üzerinden satışa sunulduğu belirtilen 'Savannah' cinsi Afrika vahşi kedisi, Sapanca'da jandarma tarafından düzenlenen operasyonla ele geçirilmesinin ardından koruma altına alınarak, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ne getirildi.

Operasyonla ele geçirilen Savannah cinsi kedi Darıca Hayvanat Bahçesi'ne getirildi
01 Aralık 2020 - 15:31 - Güncelleme: 04 Aralık 2020 - 14:25


Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Sapanca ilçesinde bir şahsın ülkeye yasadışı yollardan yasak vahşi kedi getirdiğine dair  bilgiye ulaşınca operasyon düzenledi.
Düzenlenen operasyonda,  yasadışı yollardan ülkeye sokulduğu belirlenen ‘Savannah’ cinsi Afrika vahşi kedisine el koyan Jandarma, vahşi kediyi Doğa Koruma ve Milli Parklar personeli ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki  Ormanya Tabiat Parkı görevlilerine teslim etti. Burada koruma altına alınan Savannah cinsi vahşi kedi, dün Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim edildi
Hayvanat bahçesi yetkileri tarafından teslim alınan vahşi kedi veteriner kontrolünün ardından geçici yuvasına yerleştirildi
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Hayvan Bölümü Yönetim Müdürü Nil Can Açıkgöz, Savannah cinsi Afrika Vahşi kedisinin dün hayvanat bahçesine getirildiğini ve veterinerleri tarafından genel muayenesinin yapıldığını belirterek, '' Hayvanın hiçbir sıkıntısı yok, dün uyuşturularak geldiği için yem verimedi, ancak sabah yemeği verildiğinde çok güzel bir şekilde yiyip suyunu içti. Hareketli bir hayvan olduğu için sürekli hareket halinde. Bir kaç karantinada kaldıktan sonra kendisine ait yaşayabileceği bir barınağa naklini gerçekleştireceğiz.'' dedi.
Savannah kedi türünün,  Serval kedi ve ev kedisinin çiftleşmesi sonucu ortaya çıkan bir ara ırk olduğunu belirten Nil Can Açıkgöz, '' Kedimizi burada tutabildiğimiz kadar tutacağız Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerinin alacağı kararı doğrultusunda başka bir hayvanat bahçesine nakil edeceğiz'' Şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum