Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÖNEM projesi kapsamında Gebze'de program düzenlendi

Gebze'de sevgi, şefkat ve sosyal açıdan dezavantajlı olan çocuk ve gençlerimize yönelik kişilik gelişimi, sorun çözme ve iletişim, akademik, kültürel ve spor faaliyetleri yoluyla oluşabilecek olumsuzlukları gidermeyi amaçlayan “Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele” (ÖNEM) Projesi kapsamında düzenlenen program, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

ÖNEM projesi kapsamında Gebze'de program düzenlendi
14 Aralık 2023 - 10:03
Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ile beraberindeki protokol üyeleri, Kocaeli ÖNEM projesi kapsamında Gebze'de öğrenciler tarafından hazırlanan sergi ve sunumları incelediler.
Yunus Emre Anaokulu’nun geri dönüşüm sergisi, Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin akrilik boya çalışmaları sergi gösterimi sonrası Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi müzik dinletisi eşliğinde çeşitli boya ve resim atölye sunumları beğeniyle incelendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile Gebze Kültür Merkezi Salonu’nda başlayan program TÜBİTAK Fen Lisesi öğrencilerinin piyano dinletisi ve açılış konuşmaları ile devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kocaeli ÖNEM Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, emeği katkısı olan herkese teşekkür ettiler. 
Sözlerine ÖNEM projesinin mimarı Vali Seddar Yavuz’a ve projeye destek veren herkese teşekkürlerini ileterek başlayan Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan: “Öncelikle belirtmemiz gerekir ki projenin mimarı hepinizin bildiği gibi Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz’dur. Onun fikirleri ve himayelerinde yürütülen bu projede bizler de bir nefer olarak yer almaya, elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.”

Çocuklar Sadece Ailelerinin Çocukları Değil, Aziz Türk Milletinin Ferdi ve Evladıdır

Projenin ve düzenlenen faaliyetlerin amaç ve içeriğinden bahseden Vali Yardımcısı Ayhan: “Burada projenin de düsturu olan Sayın Valimizin sözleriyle konuşmalarıma başlamak istiyorum; ‘Çocuklar Sadece Ailelerinin Çocukları Değil, Aziz Türk Milleti’nin Ferdi ve Evladıdır’. Bu hedef ve gayeler doğrultusunda 19 ayrı faaliyet alanında çeşitli etkinliklerle yürütülmeye çalışılan ÖNEM projesinde bizlerin yani projeye hizmet edenlerin amacı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün kurduğu Cumhuriyeti emanet ettiğimiz gençlerimizi değerlerine sahip çıkan, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, dünyada ne olup bittiğini bilen, anlayan ve anlatabilecek şekilde geleceğe hazırlamaktır.”

Gebze’de 661 Hamimiz ÖNEM Projemize Destek Veriyor

İlimiz genelindeki tüm gençlere ulaşabilmekten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Yardımcısı Ayhan: “Gebze ilçemizde eğitim öğretime devam eden ve ÖNEM projemizin tanımında yer alan dezavantajlardan en az birine haiz 3.000 civarındaki öğrencimiz proje kapsamında ki faaliyetlere katılıyor. Hamilikte projenin en önemli ayaklarından birisidir. Gebze ilçemiz özelinde 661 hamimizin projede yer aldığını memnuniyetle müşahede ettim. Bu vesileyle geleceğimizin teminatı olan gençlerimize adanan ve adıyla müsemma olan ÖNEM projemizin mimarı Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a şükranlarımı arz ediyor, ilçe kaymakamlarımız başta olmak üzere İl, İlçe Milli Eğitim Müdür ve yetkililerine, kıymetli öğretmenlerimize, hamilerimize kısacası karınca kararınca destek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Yunus Emre Anaokulu öğrencilerinin sergilediği performans, Eşrefbey İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları ile Mustafapaşa Anadolu Lisesi’nin Oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı.
Yöresel kıyafetlerin sunumu, Mimar Sinan Ortaokulu’nun bağlama korosu, müzik ve şiir dinletileri akabinde Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ve beraberindeki protokol üyelerinin günün anısına katılımcılarla toplu fotoğrafı çekimi ile Kocaeli ÖNEM Gebze ilçe programı sona erdi.

Program sonrasında okul idarecileri ve öğretmenler ile bir araya gelen Vali Yardımcısı Ayhan, yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler alarak teşekkür etti.
Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan’ın yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum