Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdürü Oğuz ve Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Polat'tan '' Demokrasi ve Gençlik'' Söyleşisi

Darıca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ‘’ Demokrasi ve Gençlik’’ adlı söyleşiye konuşmacı olarak katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve DHA Muhabiri Erol Polat, programa katılan gençlerle siyasetten, insan haklarına kadar demokraside yer alan tüm konuları masaya yatırdılar.

Milli Eğitim Müdürü Oğuz ve Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Polat'tan '' Demokrasi ve Gençlik'' Söyleşisi
22 Aralık 2023 - 18:52 - Güncelleme: 24 Aralık 2023 - 11:41
Darıca Kaymakamlığı'nın, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında yürüttüğü, gençleri sürdürülebilir şehir gelişimine teşvik etmek, gençlerin demokrasiye katılım kapasitesini ve demokrasi bilgisini artırmak amacındaki ''Up-Root Eco-Democracy'' adlı proje dahilinde kaymakamlık binasında düzenlenen paneli Projenin Koordinatörü Birsen Sarıtoprak yönetti.
Rahatsızlığı nedeniyle programa katılamayan Darıca Kaymakamı Yüksel Kara’nın yerine konuşmacı olarak katılım sağlayan  Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz yaptığı sunumda gençlerin demokrasiden ne anladıkları üzerine görüş belirtti. Yaşlı ve gençlerin bir birbirlerini anlamakta çektikleri güçlüklerin sadece günümüze mahsus olmadığını söyleyen Oğuz, tecrübeye sahip olmaları nedeniyle, gençlerin yaşlılardan öğrenecek çok şeyleri olduğunu ifade etti.
Panelin diğer konuşmacısı  Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erol Polat ise, Demokrasinin, toplumun koyduğu örf ve adetler ile yasanın koyduğu kurallarla sınırlı olduğuna dikkat çekerek, toplumu oluşturan bir ferdin  özgürlük alanına müdahale etmesinin, özgürlüğün ruhuna aykırı olduğunu  ve burada demokrasiden bahsedilemeyeceğini belirtti
Programın ilerleyen bölümleri soru ve cevap şeklinde geçerken, gençler arasında belediye başkanı olmak isteyenler için sandık kuruldu.
Temsili olarak sahneye çıkan Belediye Başkan adayı gençler, seçilmeleri halinde yapacaklarından bahsederken, seçmeni etkilemek için projelerini anlattılar.
Temsili Belediye Başkan adaylarının konuşmalarının ardından, gençler kurulan sandıkta oylarını kullandılar. 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum