Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MHP'de işler çok karışık!

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Cumali Durmuş ile birlikte hareket ederek Koray Aydın’ı destekleme kararı alan delege ve yöneticilere kızgın. Devlet Bahçeli’yi destekleyen Ünlü, Aydın’ı destekleyen il yöneticileri ve kurultay delegelerine kapıyı gösterdi

MHP'de işler çok karışık!
25 Eylül 2012 - 09:27
 4 Kasım`da yapılacak kurultaya kısa bir zaman kala parti içinde yaşanan bölünme MHP Kocaeli Teşkilatı içinde büyük bir krize yol açtı. Teşkilat İşleri Başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek genel başkan adayı Koray Aydın`ı destekleyen Cumali Durmuş ile Devlet Bahçeli ile birlikte hareket eden il başkanı Aydın Ünlü`nün arası açıldı. İl Başkanı Aydın, Durmuş ile birlikte hareket eden kurultay delegeleri ve il yöneticilerine kapıyı gösterdi. Partiyi kimseye harcatmayacağını söyleyen Ünlü, genel başkanlık yarışını Bahçeli`nin kazanacağını söyledi.  Ünlü, “Bahçeli kazanırsa Aydın`ı destekleyenler istifa mı eder onu bilemiyorum. Ben, yönetim kurulunda herkesin görevini vermişim, herkesin ödevi belli. Ödevini yapmayan gider” dedi.
 
BİRLİKTE ÇALIŞIRIM!     
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yoluna devam etme kararı alan Ünlü, Koray Aydın`ı destekleme kararı alan Cumali Durmuş`un istifasının doğru bir karar olduğunu söyledi. Ünlü, “Çok uzun ve zor koşullarda partimizi bu noktalara getirdik. Birlikte yürüdüğüm arkadaşlarım bugün farklı hareket ediyorlarsa tercihlerine saygı duyarım. Yaşanan fikir ayrılığı partimizi parçalamamalıdır. Seçimle gelmiş bir yönetim olarak farklı tercih yapan arkadaşlarımla birlikte yürümek isterim. Ancak, çalışmayanı da gönderirim” ifadesini kullandı.   
 
ÇALIŞMAYAN GİDER   
4 Kasım tarihinde yapılacak Büyük Kurultay`tan sonra önlerinde üç önemli seçim olduğunu hatırlatan Ünlü, “Yerel seçimler, Cumhurbaşkanı ve genel seçimler var. Parti içinde sen-ben kavgası yaparak partimizi geriletmeye izin vermemeliyiz. MHP olarak bugün siyaset arenasının çok gerisindeyiz. Çok çalışmamız lazım. Ben teşkilatın önünü kimseye tıkatmam. Genel Kuruldan sonra teşkilatın çalışmalarını engelleyen, tıkatan, aksatan varsa hiç gözünün yaşına bakmadan kendisinden müsaade isterim” şeklinde konuştu.
 
SÜRPRİZ OLMADI    
Cumali Durmuş`un basın toplantısına katılan il başkan yardımcıları ve bir çok il yöneticisinin yanı sıra kurultay delegelerinin yarısından fazlasının yer alması Ünlü`yü zor durumda bırakmıştı. “İl Teşkilatın üzerine düşen, mevcut genel başkanın yanında durmaktı. Siyaset etiği bunun gerektirir. MHP bir dava partisidir. Kişilerin peşinden gitmek değil, davanın peşinde gitmek gerekir. Cumali Bey`in yanına gidenler kişilerin peşinde giden arkadaşlarımız. Gidenler benim için sürpriz olmadı” ifadesini kullandı.
 
GÖREVİMDE KALIRIM
‘4 Kasım`da yapılacak Kurultayda Koray Aydın`ın kazanması halinde görevinizde istifa eder misiniz` sorusuna yanıtı verdi? Ünlü, “ Ben seçilmiş il başkanıyım. Kişilerin değil partimin il başkanıyım. Destek verdiğim aday kazanmasa bile görevin başında kalır, devam ederim. Kocaeli`nde planlamalarımız, projelerim ve stratejilerim vardır. Partiyi çok zor bir süreçten sonra toparladık, bu noktalara getirdik” dedi.