Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

''Merhametli çocuklar yetiştirmek istiyorsanız iyikileri çoğaltın''

Büyükşehir’in Ailem Kocaeli Buluşmalarına katılan yazar Cesur, hayatta keşkelerden çok iyikilerin artırılması gerektiğini söyledi

''Merhametli çocuklar yetiştirmek istiyorsanız iyikileri çoğaltın''
07 Ağustos 2023 - 10:07
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ailem Kocaeli Buluşmalarında yazar Dilek Cesur’u konuk etti. Derince amfi tiyatroda gerçekleşen programda ‘’Cesur; Sabırlı Aileler Merhametli Çocuklar Yetiştirir’’ konusuyla Derincelilerle bir araya gelen Cesur, ‘’Merhametli çocuklar yetiştirmek istiyorsanız iyikileri çoğaltın’’ dedi.
‘’HEP ANI KAÇIRIYORUZ’’
Büyükşehir Belediyesi Ailem Kocaeli Buluşmalarında adı altında başlattığı proje ile kadın, aile ve çocuk temelli, aile olma/aile kalabilme süreçlerini destekleyen söyleşi programları gerçekleştiriyor. Buluşmaların bu seferki konuğu yazar Dilek Cesur oldu. Sabrın önemi hakkında söyleşisini gerçekleştiren Cesur, ‘’Siz vücudunuza değer vermediğinizde, ona vermiş olduğunuz randevuları yerine getirmediğinizde, onun için özel bir vakit ayırmadığınızda değersizleşirsiniz. Kendinize iyi olun. Sabahları uyanın ilk önce günaydını kendinize söyleyin. Kendinize soruyor musunuz; Benim neye ihtiyacım var? Ben ne ile mutlu oluyorum kendinize soruyor musunuz?  Aynaya bakıp; yarabbi âlemin beni ne güzel yaratmışsın. Biz her şeyi çok iyi hatırlıyoruz. 30 yıl önce söylenenleri hatırlıyoruz. Fakat hep kendimizi unutuyoruz. Ya geçmişte yaşıyoruz. Ya da sürekli gelecekle ilgili kaygı yaşıyoruz. Hep anı kaçıyoruz demektir’’ dedi.
 
"İYİKİLERİ ÇOĞALTIN’’
Arkadaşının birkaç gün önce bisiklet kazası geçirdiğini belirten Cesur, ‘’Bu hayatta neyin garantisi var. Hiçbir şeyin.  Hayat bir otobüs yolculuğu. İneceğimiz durağı seçmeden, hangi şehirde olacağını seçmeden, yanımızda bize kimlerin refakat edeceğini seçmeden, bizi bir gün bir otobüse bindiriyorlar. Doğduğumuz evde, anne babamız da, maddi durumlar da, sosyal kültürel durumları da seçemeden bizi bu otobüse bindiriyorlar. Bazen otobüs arıza yapıyor. Bazen yokuş tırmanıyor. Bazen virajlar dönüyor. Bazen yolcular değişiyor bu otobüste. Yolculuğa ilk başladıklarımız o otobüsten iniyorlar. Ve bir gün son durağa geliyoruz. Hepimiz bir gün o durakta ineceğiz. İnsanlar iki şeyle otobüsten iniyorlar. İyi kiler ve keşkelerle iniyorlar otobüsten. İyi ki bunları yaptım. Ya da diyorlar ki keşke bunları yapmasaydım. Ve çoğunun heybesinde keşkeler var. Sabrınızın, gücünüzün tükendiğini ve mutsuz olduğunuzu hissediyorsanız, çocuğunuz ve çevrenizdeki insanlar ile ilişkileriniz bozulmaya başladıysa, geçmişinize iyikiler değil, keşkelerin biriktiğini düşünüyorsanız ve en önemlisi de merhametli çocuklar yetiştirmek istiyorsanız iyikileri çoğaltın’’ ifadesini kullandı.
 
AİLEM KOCAELİ BULUŞMALARI
Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından milli-manevi değerlerimiz doğrultusunda, toplumsal gelişimi, aile olma/aile kalabilme süreçlerini destekleyen, kadın, aile ve çocuk temelli çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda bireylerin, fiziksel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı gelişimlerine destek olmak, toplumsal katılımı ve farkındalığı arttırmak amaçlı eğitim, seminer, söyleşi programları gerçekleştiriliyor. Kadın, aile ve çocuklarla ilgili söyleşiler ve diğer faaliyetler hakkında detaylı bilgi için 318 27 25 nolu telefon aranabilir.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum