Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'nin su ihtiyacını karşılamak için çalışmalar devam ediyor

Büyük bir tüketim merkezi durumundaki bölgelerin su ihtiyacının karşılanması gerekse endüstrinin ham madde ihtiyacının temini ve sanayi ürünlerinden elde edilen ihracat gelirlerinin artırılması için sanayi suyu imkanlarının artırılmasının büyük önemi bulunuyor. Bu bağlamda bilim, sanayi ve teknoloji üssü olan ve artan nüfusu ile Kocaeli'de su kaynaklarının çoğalması bakımından çeşitli projeler yapılıyor.

Kocaeli'nin su ihtiyacını karşılamak için çalışmalar devam ediyor
26 Ocak 2024 - 11:03
DSİ tarafından yapımına devam edilen proje kapsamında bulunan diğer işlerden “Kocaeli Karamürsel İçmesuyu Arıtma Tesisi” ile “Kocaeli Karamürsel Su İletim Tüneli” işleri hızlı şekilde devam ediyor. Son olarak projenin diğer bileşenlerinden olan “Kocaeli Karamürsel İçmesuyu İsale Hattı” işinin ihalesi 25 Ocak 2024 arihinde gerçekleştirildi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un da sık sık ziyaretlerini gerçekleştirdiği ve çalışmaları yerinde incelediği Kocaeli Karamürsel İçmesuyu Projesi,  İhsaniye Barajından sağlanacak su ile Gölcük ve Karamürsel ilçeleri ile bu iki ilçe arasındaki sahil şeridinde yer alan yerleşimlerin uzun vadede içme ve kullanma suyu teminini sağlayacak.

Proje kapsamında yapımı tamamlanmış olan baraj inşaatının yanı sıra, 100.000 metreküp/gün kapasiteli konvansiyonel arıtma tesisi, 2.768 metre uzunluğunda 2600 mm çaplı tünel ve 15,6 km uzunluğunda içmesuyu isale hattı yapılacak.

Projenin ilk etabında İhsaniye Barajı’ndan alınacak su ile yılda 15,26 hm3 içmesuyu faydası sağlanacak olup diğer su kaynağı olan Avcıdere Barajı’nın da yapılması ile fayda yılda 25,44 hm3 olacak.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum