Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de her ay gelen su zammı durduruldu!

İSU olağanüstü genel kurulunda alınan karar ile TEFE ve TÜFE farklarının faturalara yansıtılması durduruldu. Su faturalandırmalarında 10 ton olarak belirlenen birinci barem fiyatı 12 tona çıkarıldı

Kocaeli'de her ay gelen su zammı durduruldu!
19 Ocak 2024 - 14:45
Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi 2024 yılı olağanüstü genel kurul toplantısı dün yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Başkanlığında yapılan meclis toplantısında birinci kademe olan su tarifesinin 10 metreküplük baremi 12 metreküpe yükseltildi. Alınan karar ile birlikte her ay tüfe oranında yapılan zamlar durduruldu. Bundan sonra su fatularına TÜFE zammı yansıtılmayacak. Su zammı kararları sadece İSU Genel Kurullarında alınacak.

“TÜFE AYLIK OLARAK YANSITILIYORDU”

Kararlar ile ilgili konuşan KBB Başkanı Tahir Büyükakın, “Daha önce İSU’nun genel kuruşunda fiyat tarifesi kararı alırken tüfe artışlarının aylı olarak yansıtılması kararını almıştık. Ancak enflasyonist süreç nedeni ile su faturaları özellikle meskenler için söylüyorum. Biz bu düzenlemeyi yaparken sayıştaya ihtilaftan dolayı yapmıştık. Maliyet hesaplı fiyatlama yapmazsanız biz bunu kişi borcu olarak yazacağız dedikleri için düzenlemeyi yapmak zorunda kaldığımızı söylemiştik.

“500 MİLYON LİRA GELİRDEN VAZGEÇMİŞ OLACAĞIZ”

Gelinen noktada enflasyonist trende bağlı olarak faturalara çok yansımaya başlaması nedeni ile bu tüfe uygulamasının önümüzdeki aydan itibaren tüfe yansıtmamasını durduralım diyorum. Mali dengelerini bozmuş olmayacağız. Yıllık 614 milyon lira mali yük getirmiş oluyor. Konutta TÜFE’nin yansıtılması uygulamasına ara verdiğimzde 500 milyon lira gelirden vazgemiş olacağız. Sanayiye yaptığımız düzenleme devam ettiği için Sayıştay eleştirisi kadranından kurtulmuş oluyoruz. Birinci derece su tüketimiziz 10 metreküp bu da 12 metreküpe çıkarılacak. Şubat ayında gelecek faturalarda TÜFE uygulamasını durduracağız. 21.33’te sabitlenmiş olacak. Enflasyon ile yüzde 10 eklenmemiş olacak. 3’üncü madde kararını daha öne almıştık. İnsani su kullanma hakkını tanımak için kişi başına 2 metreküp olarak ekledik” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum