Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kaymakam Yüksel Kara'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı!

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle anlamlı bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Yüksel Kara'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı!
03 Aralık 2020 - 10:48
Darıca Kaymakamı Yüksel Kara yayınladığı mesajda ''Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi açısından önemli bir gündür. Gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan engelli kardeşlerimizin farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor.
Engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına ve sürecine dahil etmek, onları desteklemek ve teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkin ve hızlı bir şekilde yapmak onların sorunlarını önceleyip çözmek ve hizmet sunum mekanizmalarını buna uygun hale getirmek, sosyal hayata katılımlarında onlara destek olmak, hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir
Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır.
Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyorum'' dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum