Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kaymakam Karaman'dan siyasi partilere ziyaret

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan ile beraber Darıca'da bulunan siyasi partileri ziyaret etti.

Kaymakam Karaman'dan siyasi partilere ziyaret
07 Şubat 2018 - 08:07
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan ile beraber, Ak Parti Darıca İlçe Teşkilatı'nı, CHP Darıca İlçe Örgütü'nü ve MHP Darıca İlçe Teşkilatı'na gitti. Burada Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk ve MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün ile görüşen Kaymakam Karaman, her 3 başkana da görevlerinde başarılar diledi. 
 
EĞİTİMDE İLK SIRADAYIZ
Kaymakam Karaman, “Şu anda Kocaeli genelinde tekli eğitim uyumunun ilk sırasında Darıca vardır. Zaten bir okulumuzda çiftli eğitim uygulanmakta, yeni eğitim-öğretim yılında o da tekli eğitim uyumu kapsamında olacaktır. YGS, LYS, TEOG sıralamalarında 41. sırada olan Kocaeli ilk 5. Sıranın içinde yerini almıştır. Bu eğitime olan yatırımlarımız ve kafa yormalarımız sonucu ortaya çıkmıştır. Kocaeli’nin eğitimdeki bu atağı Darıca ile aynı orantıdadır.” dedi.
 
DARICA'DA SURİYELİ NÜFUSU 13 BİN
Darıca’da Suriyeli vatandaşlar için hizmet vermesi beklenilen UNİCEF’e bağlı Kadın Sağlığı Merkezi hayata geçirileceğini belirten Kaymakam Karaman, “İlçemizin resmi kayıtlara göre 198 bin nüfusu mevcuttur. Suriyeli vatandaşlarla beraber 210 bin rakamına ulaşmaktayız. Bölgemizde Suriyeli vatandaşların en çok rağbet ettiği ilçe Darıca. Onların sağlık ihtiyacını sağlamak adına özellikle kadınlar ve çocuklar için bir sağlık merkezini hayata geçireceğiz. Burada görev yapacak doktorlar da Suriyeli olacak. Suriyeli annelerin süt ihtiyacını dahi bu merkez sağlayacak. Bizim bütçemiz ancak ilçedeki fakir ve gurabayı karşılayacak durumda. Kendi geçimlerini sağlayacak durumda olmayan Suriyeli vatandaşların kamplarına dönmesi noktasında uyarılar yapıyoruz. En azından dilenmek ya da suça karışmaları yönünde önlem almak zorundayız.” dedi.