Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kale Grubu'ndan GTÜ'ye hibe desteği!

2 Nisan 2021'de Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü ile topraksız seracılıkta öne çıkan Kale Grubu şirketlerinden Mavruz Tarım arasında imzalanan 10 yıllık üniversite-sanayi iş birliği protokolü dahilinde, Kale Grubu’ndan GTÜ’ye hibe desteği geldi.

Kale Grubu'ndan GTÜ'ye hibe desteği!
27 Haziran 2021 - 11:23

İşbirliği doğrultusunda, GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü Ar-Ge Serası Laboratuvarları Binasında Kale Grubu'nun hibe desteği ile en ileri teknolojide cihazlarla donatılmış yeni bir laboratuvar kuruldu. "Dr. (h.c.) İbrahim BodurSürdürülebilir ve İzlenebilir Tarım Test ve Analiz Laboratuvarı" olarak adı konulan laboratuvarın açılış töreni 28 Haziran Pazartesi günü Saat: 10:30’da yapılacak.

LABORATUVARDA SON SİSTEM CİHAZLAR YER ALIYOR

Açılış Töreni ile GTÜ’de öğrenci ve akademisyenlerin hizmetine açılacak olan laboratuvarda, sürdürülebilir tarım, tarımda izlenebilirlik, bitki besleme ve yenilikçi gübreler, gıda güvenliği, besin kalitesi ve beslenme güvencesi ile ilgili araştırmaların en önemli boyutlarından biri olan element analizlerinin her türlü toprak, gübre, çözelti, bitki ve gıda numunesinde çok yüksek hassasiyette yapılabilecek. Bugün GTÜ’de yapılacak laboratuvar açılış törenine, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Kale Grubu CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tarık Özçelik ve Gebze Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ile diğer davetlilerin katılacak. Törende tarım ve Biyoteknoloji alanında yapılan bu önemli üniversite-sanayi iş birliğinin kapsamı ile ilgili kısa konuşmalar, laboratuvarda kurulan cihazların ve bu cihazlar kullanılarak sanayiye verilecek hizmetlerin tanıtımı  yapılacak.  GTÜ   Biyoteknoloji Enstitüsü Ar-Ge serasının gezilmesinin sonrasında , Kale Grubu kurucusu ve onursal başkanı merhum Dr. İbrahim Bodur anısına ağaç dikim organizasyonu yapılacak.

NİSAN AYINDA 10 YILLIK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Gebze Teknik Üniversitesi’ne kazandırılacak olan İbrahim Bodur Sürdürülebilir ve İzlenebilir Tarım Test ve Analiz Laboratuvarı için Nisan ayı başında Çanakkale’de protokol imza töreni gerçekleşmişti. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın başkanlığında, Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Işıl Kurnaz, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ümit Barış Kutman ve Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Damla Arısan’ın yer aldığı GTÜ heyeti, Çanakkale’nin Çan’da, dünyanın 12. büyük üretim tesisi Çanakkale Seramik yerleşkesinde, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su ve aynı zamanda Mavruz Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ı ziyaret etmiş, Mavruz Tarım arasında devam eden görüşmeler neticesinde, taraflar 10 yıllık bir işbirliği protokolü imzalamışlardı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum