Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İlk dönem sona erdi: Karneleri Vali Yavuz dağıttı

Vali Seddar Yavuz, 2021-2022 eğitim yılının ilk yarısının sona ermesi ile birlikte karnelerine kavuşan öğrencileri yalnız bırakmadı. Şehit İskender Ercan İlkokulu'na giden Vali Yavuz, öğrencilere karneleri dağıttı.

İlk dönem sona erdi: Karneleri Vali Yavuz dağıttı
21 Ocak 2022 - 15:39 - Güncelleme: 23 Ocak 2022 - 18:19
2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün sona erdi. Resmi karne töreni, İzmit Alikahya Atatürk Mahallesi’ndeki Şehit İskender Ercan İlkokulu'nda düzenlendi. Törende Vali  Seddar Yavuz başta olmak üzere Şehit İskender Ercan'ın annesi Zeynep Ercan ve babası Recep Ercan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ve Okul Müdürü Gökhan Ulutaş yer aldı. Öğrenciler Vali Yavuz'a çiçek verdi. Karneleri dağıtan protokol üyeleri ve şehit yakınları, öğrencilerle sohbet etti. Yavuz, törenin ardından öğretmenlerle bir araya geldi.
Törende öğrencilere seslenen Vali Yavuz, “Bu ülkenin egemenliği ve bağımsızlığı için şehit olmuş olan bir vatandaşımızın adının verildiği okuldayız. Şehidimizin annesi ve babası burada. Onlara bir hoş geldiniz der misiniz? Bu okula her girerken şehidimizin aklınıza gelmesi çok önemli. Sizlerden al bayrağını ve vatanını seven bir nesil bekliyoruz" dedi. Vali Yavuz’un ardından öğrenciler şehidin annesi ve babasına ‘hoş geldiniz’ dedi.
Öğretmenler ve ebeveynlerin gayretiyle bir dönemi tamamladıklarını belirten Vali Yavuz konuşmasını şöyle tamamladı: “Kocaeli eğitim konusunda çok başarılı, ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece elde eden birçok çocuğumuz var. 26 bin 705 öğretmenimiz görev alıyor,  Türkiye’miz aydınlık geleceğinin inşa etmesinde öğretmenimiz çok önemli. Eğitimde çok önemli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Eğitim kurumlarımız çok modern ve verimli.

VALİ’DEN KUTLAMA
Yüz yüze eğitimi başarılı bir şekilde uyguladık, öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Vaka sayıları yükseldi ama bu yükseliş hastaneye yatmayı gerektirmiyor. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Karnelerin aile karnesi olduğunu unutmamalıyız, biz karnelerin aile karnesi olduğunu düşünüyoruz ve çocuklarımıza sorumluluk yüklemeyelim, kendimize sorumluluk yükleyelim çocuklarımızın becerilerini tespit edelim. Biz valilik olarak gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz, vatandaşlarımız münferit olsun. Herkese iyi tatiller.”  

403 BİN 281 ÖĞRENCİ
Kocaeli genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kamu ve özel okul olmak üzere 1.169 ile Bakanlık dışı 254 olmak üzere toplam 1.423 okuldaki 26 bin 795 öğretmen ve 403 bin 281 öğrenci, bugün itibariyle 15 günlük sömestr tatiline girdi. İkinci dönem, 7 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Ara tatil ise 11 Nisan-15 Nisan tarihleri arasında olacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum