Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

'' Havadan sprey sıkılacak'' yalanı takibe alındı

Son zamanlarda ”Korona virüsünü yok etmek için 5 helikopterin sprey ile dezenfektan sıkacağı” şeklinde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımları polis, takibe alarak bu paylaşımları yapanları ve yayanlar için tespit çalışmaları başlattı.

'' Havadan sprey sıkılacak'' yalanı takibe alındı
24 Mart 2020 - 23:04

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bu paylaşımları yapanların vatandaşları korku ve paniğe sevk etmek amaçlı mesajlar olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi ;  Devletimiz tüm kurumları ile topyekûn Corona virüs (Covid-19) ile mücadele etmektedir. Bu mücadelenin her aşamasında şeffaf bir politika izlenmekte ve vatandaşlarımız bilgilendirilmektedir. Ancak gerek sosyal medya üzerinde gerekse de mesajlaşma programları üzerinde vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk etmek amaçlı mesajlar dolaşmaktadır. 

Son zamanlarda ”Korona virüsünü yok etmek için havadaki 5 helikopterin sprey ile dezenfektan sıkacağı” gibi mesajlar sosyal medya ve mesajlaşma programlarında dolaşmakta olup kesinlikle doğru olmayıp vatandaşlarımızı tedirgin etme amaçlıdır. Bu tarz mesajları yayan şahısların tespiti yapılmakta ve gerekli yasal işlemler yapılmaktadır.