Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Eğitimin Kalesinden Gelişimsel ve Önleyici Rehberlik Anlayışı 

Gelişimsel, kapsayıcı ve önleyici rehberlik anlayışını temel alan Kale okulları Rehberlik Bölümü, söz konusu dönemin yaş özelliklerini ve öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarını da dikkate alarak etkinliklerini yürütüyor. 

Eğitimin Kalesinden Gelişimsel ve Önleyici Rehberlik Anlayışı 
17 Mayıs 2021 - 20:51
Kale Okulları Rehberlik Bölümü, “Bu dönemde gelişimi destekleme amaçlı yapılan herhangi bir müdahale çocuklarda ileriki dönemlere kıyasla çok daha kısa sürede kalıcı ve etkili sonuçlar yaratmış oluyor.” diyerek bu anlayış çerçevesinde, öğrencilerin ihtiyaçları ve gelişimsel özellikleri dikkate alınarak yıllık çalışma planları düzenliyor. Öğrencilerin temel yaşam becerilerini kazanmaları için velileri de bilgilendirici ve eğitsel çalışmalara dahil ederek, çok yönlü rehberlik hizmeti sunuyor.

Kale Okulları Rehberlik Bölümü, öğrencilerinde gelişimsel ve önleyici rehberlik anlayışını benimsiyor ve uyguluyor. 

Bu anlayışla birlikte programda öğrencinin; 

* Kendini tanıması ve ifade etmesi
* Duygularını tanımlaması
* Davranışlarıyla duygu ve düşünceleri arasında bağlantı kurması
* Öz disiplin geliştirmesi
* Etkin çalışma alışkanlıkları kazanması
* Hedef belirlemesi ve hedeflerini gerçekleştirmesi vb. maddeler üzerinde duruluyor.

Öğrencilere Yönelik Çalışmalar:

1. Bireysel / Grup Psikolojik Danışma ve Rehberlik
2. Eğitsel Rehberlik
3. Mesleki Rehberlik
4. Sınıf Rehberliği

Velilere Yönelik Çalışmalar:

1. Bireysel Psikolojik Danışma ve Rehberlik
2. Veli Eğitim Seminerleri
3. Veli Paylaşım Toplantıları

Öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve okul-aile iş birliğini sağlamak amacıyla veli görüşmeleri gerçekleştirmenin yanı sıra onların gelişimsel, akademik, sosyal ve duygusal ihtiyaçları doğrultusunda, uzmanların davet edildiği öğrenci ve veli eğitim seminerleri düzenleyen Kale Rehberlik, bu kapsamda
öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik bilgilendirme ve kişisel gelişim amaçlı seminer, konferans ve çalıştaylar  düzenliyor. Bu çalışmalar ise öncelikli olarak ihtiyaç duyulan konularda yapılıyor.    

Kale Okulları Öğrenci ve Velileriyle Rehberlik Faaliyet Semineri’nde Buluşuyor!

Kale Okulları tarağından yapılan seminer ve konferansları sunan uzman konuklar; Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü tarafından ihtiyaçlar doğrultusunda belirleniyor.
Bu kapsamda ise, 22 Mayıs Cumartesi saat 21:00’de gerçekleşecek olan Kale Okulları Genel Müdürlüğü Rehberlik Faaliyet Semineri, Kale Bodrum Yat İnşa Lisesi müdürü A. Murat Yardımcı ve Kale Sakarya Kampüs Müdürü Gülsün Bahçıvansunumlarıyla @kalegenelmudurlugu Instagram adresinden canlı yayın ile herkese açık olacak!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum