Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Huzur Evi binasının yeniden yapımı için valilikte bir araya geldiler

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1993 yılında  Darıca’da yaptırdığı Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi binası, can güvenliği olmadığı ve göçme tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle 2015’de boşaltılıp  2017 yılında yıkıldı. Geçen sürede sponsor arayışında bulunan cemiyet yönetimi,  bugün Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Darıca Kaymakam Yüksel Kara ile bir araya gelerek binanın yeniden yapımı için  istişarelerde bulundular.

 Darıca Huzur Evi binasının yeniden yapımı için valilikte bir araya geldiler
20 Aralık 2023 - 17:24 - Güncelleme: 20 Aralık 2023 - 17:33
Gazeteci Beria Kızılağaç, işadamı Şükrü Taşdelen ve Hazine’den sağlanan arsa bağışlarıyla 3 bin 500 metrekarelik bir alana işadamı ve o dönem gazete sahibi olan Mehmet Ali Yılmaz’ın katkıları ile Tek-Art firması, Darıca Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’ni inşa etti. Huzurevi, 29 Temmuz 1993 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hizmete açıldı.

Marmara Depremi’nde de tüm bölge ile birlikte sarsılan Darıca’daki huzurevi binası Gebze Teknik Üniversitesi uzmanları tarafından incelemeye alındı. Yapılan tespitler sonunda huzurevi binası için can güvenliği olmadığı ve göçme tehlikesi bulunduğuna ilişkin rapor verildi. Raporun ardından 2015 yılında boşaltılan binanın, 2 yıl sonra yıkımı gerçekleştirildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin sahibi olduğu arsada kurulu olan Darıca Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi binasının yeniden inşaası için sponsor arayışlarına giren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin yöneticileri bu yöndeki çalışmalarına aralıksız olarak devam ederken, cemiyetin Başkan Vekili Vahap Munyar ve Genel Sekreteri Sibel Güneş, bugün Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret ettiler.
 Darıca Kaymakamı Yüksel Ateş’in de bulunduğu toplantıda konuk heyet ile Vali Yavuz,  Huzur Evi binasının yeniden yapımı konusunda istişarelerde bulunuldu


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum