Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da eşini keserle yaralayıp kayınpederini 10 kez bıçaklayarak öldüren sanığa istenen ceza belli oldu

 Darıca'da 2022 yılında boşanma aşamasındaki eşi Z.E’yi (43) keserle yaralayan, kayınpederi C.T.A’yı (65) ise 10 yerinden bıçaklayarak öldüren M.E (42) hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Cumhuriyet savcısı iddianamesinde, M.Ei’nin eşi Z.E’yi keserle öldürmek amacıyla hedef gözeterek vurduğunu belirterek ‘Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası, kayınpederi C.T.A’yı ise öldürmek amaçlı hedef gözeterek bıçakladığını belirterek ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. 

29 Şubat 2024 - 16:57 - Güncelleme: 01 Mart 2024 - 13:27
Olay, 12 Ağustos 2022 tarihinde, gece saatlerinde Darıca ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi Sokullu Caddesi Yenidevir Sokak’ta bulunan bir evde meydana geldi. İddiaya göre boşanma aşamasında olduğu için bir süre önce Eskişehir’deki babası C.T.A'nın (65) evine yerleşen, 4 çocuk annesi Z.E, olaydan 1 gün önce babasıyla Darıca’ya, eşi M.E'nin(42) yanına geldi. Burada taraflar yeniden barışırken gece saatlerinde Z.E.  ile M.E arasında tartışma çıktı. M.E, eşi Z.E’nin kafasına keserle vurmasının ardından kaçtığı esnada kayınpederi C.T.A'yı da bıçakladı. C.T.A kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken ağır yaralanan Z.E ise tedavisinin ardından taburcu edildi. C.T.A.’ın cenazesi, Eskişehir’de toprağa verildi. 

KIZLARI OLAY ANINDA EVDEYDİ

Tedavisinin tamamlanmasının ardından ifade veren Z.E, eşi M.E’nin uyuşturucu madde kullanması sebebiyle tartışmalar yaşadığını söyledi. Bu tartışmaların devam etmesinin ardından evi terk ederek Eskişehir’de bulunan ailesinin evine gittiğini, kızının kendisini arayarak babasının çok pişman olduğunu söylemesi üzerine tekrar Darıca ilçesinde bulunan ikametine gittiklerini anlattı. Olay anı ile ilgili de konuşan Z.E, eşi M.E’nin, kafasına keser ile vurarak darp ettiği için hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Olay anında evde olan kızı, ifadesinde, gece saat 01.30 sıralarında babasının yüksek ses ile bağırdığını duyduğunu, babasının kapılara sert bir cisim ile vurduğunu ardından da evden gittiğini söyledi. Salona girdiğinde dedesini yerde kanlar içinde, annesini ise terasta kafasında kanlar içinde gördüğünü söyleyen kızları, terastan aşağıya baktığında babasının bahçede elinde bıçak ile gördüğünü belirtti. 

OLAYDAN BİR GÜN ÖNCE EŞİNİ ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

M.E'nin kardeşi O.E, ifadesinde M.E’nin uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirterek, olaydan bir günce abisinin kendisine Z.E’in kendisini aldattığını ve onu öldüreceğini söylediğini anlattı. Olay günü M.Ei’nin evinden sesler gelmesi üzerine eve gittiklerinde kapıyı M.E’nin açtığını, üzerinin kanlı ve elinde bıçak olduğunu söyleyen O.E. korkup kaçtığını söyledi. 

OLAY GÜNÜ İMAM NİKAHI KIYILDI

Tutuklu sanık M.E ise savcılıkta verdiği ifadede uyuşturucu kullandığını kabul ederek eşinin kendisini aldattığı ile ilgili çevrede duyumlar aldığını, olaydan 10 gün önce eşiyle bu konudan tartıştıklarını ve eşinin dini olarak sözlü bir şekilde boşadığını söyledi. Eşine, ‘Babanın evine gidip bir süre kafa dinle’ dediğini söyleyen M.E, olaydan bir gün önce eşi ve ailesi ile konuşarak uyuşturucu madde kullanmayacağını ve evde huzursuzluk çıkartmayacağını söyleyerek ikna ettiğini, bunun üzerine ise Darıca’ya gelerek 23.00 sıralarında imam nikahı kıydıklarını anlattı. 

EŞİNİ VE KAYINPEDERİNİ ÖLDÜRME GİBİ AMACI OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Aynı gün 00.00 sıralarında eşi ile dubleks evinin çatı katına çıkıp sohbet ettiklerini söyleyen M.E, yeniden aldatma meselesinden tartıştıklarını, eşinin ise kendisine bağırmaya başladığını, kendisinin de eşine susmasını söylediğini ardından da tokat attığını ifade etti. Eşinin de kendisine vurmaya başladığını söyleyen M.E, eşinin yatağın yanında bulunan kovanın içinde keseri eline aldığını ve kendisine vurmaya çalıştığı esnada elinden keseri alarak rastgele, kendisini savuma amacı ile eşine salladığını, kanları görmesinin ardından korkuyla aşağıya indiği sırada kayınpederini gördüğünü söyledi. Kayınpederinin mutfağa gidip bıçağı alarak üzerine doğru yürüdüğünü, kayınpederinin kendisine zarar vereceğini düşündüğünden çocuklarının yattığı odaya gittiğini ancak odanın kilitli olduğunu akabinde de salona kaçtığını söyleyen M.E. salonda kayınpederi ile karşılaştığını ve boğuştuklarını söyledi. Kayınpederinin elindeki bıçağı kendisine sokmaya çalıştığını, bıçağı elinden aldığını, kayınpederinin halen kendisine yumruk ve tekme sallaması üzerine bıçağı rastgele salladığını ve ikametten dışarı çıktığını söyleyen M.E. bu sırada babası ve 2 kardeşinin kendisini gördüğünü ve kaçtığını anlattı. M.E. kaçmaya çalışırken polisin ‘dur’ ihtarında bulunması üzerine teslim olduğunu belirtirken eşini ve kayınpederini öldürme gibi bir amacı olmadığını, olayları istemeyerek ve kendisini korumak amacıyla yaptığını söyledi.  

‘10 ADET YARANIN 3’Ü AYRI AYRI ÖLÜM MEYDANA GETİRİR NİTELİKTE’

Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen raporda öldürülen C.T.A. vücudunda 10 adet kesici delici alet yarası olduğu, 3 yaralanmanın ayrı ayrı tek başına ölüm meydana getirir nitelikte olduğu belirtildi. Z.E ile ilgili düzenlenen raporda kemik kırıklarının hayat fonksiyonlarına ‘ağır derecede’, kafatasında meydana gelen kemik kaybı nedeniyle duyularından ya da organlarından birinin işlevinin yitirilmesi niteliğinde olduğu belirtildi. 

‘ÖLDÜRMEK AMACIYLA HEDEF GÖZETEREK VURDU’

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, değerlendirmesinde M.E'nin keser ile Z.E'yi öldürmek amacıyla hedef gözeterek vurduğu, bıçak ile C.T.A'yı öldürmek amaçlı hedef gözeterek bıçakladığını belirtti. Savcı M.E hakkında ‘Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası, kayınpederini kasten öldürdüğünü belirterek müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
 
DURUŞMA ERTELENDİ 

İddianameyi kabul eden Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanık M.E’nin yargılanmasına başlandı. Sanık M.E,  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken mağdur avukatları da duruşmada hazır bulundu. Dosyadaki eksiklikler nedeniyle duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum