Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

rnrnCoca-Cola, Yunanistan'daki merkezini taşıyor

Yunanistan'daki ekonomik kriz önemli firmaların ülkeden kaçmalarına sebep oluyor. Yunanistan'da faaliyet gösteren dünyanın en önemli içecek firmalarından biri olan Coca-Cola, Yunanistan'daki dolum tesislerinin yönetimini İsviçre'ye nakletme kararı aldı.

rnrnCoca-Cola, Yunanistan'daki merkezini taşıyor
08 Kasım 2012 - 10:35

Coca - Cola Hellenic (CCH) olarak bilinen işletme artık İsviçre'den yönetilecek.

Firmanın hisseleri de taşınmanın ardından Londra borsasında işlem görecek. Coca - Cola'nın bu davranışına Yunanistan’daki vergi artışının sebep olduğu yetkililer tarafından ifade edilirken Coca - Cola'nın dolum tesisleri ise Yunanistan'da çalışmaya devam edecek.

Coca - Cola'nın yüzde 23’lük bölümünü oluşturan ve firmanın dünyadaki en büyük ikinci dolum tesisi olan bu işletme geçtiğimiz yıl 6,85 milyar Euro cirodan 330 milyon Euro'luk kar alde etmişti.

Ancak bu yıl böyle bir karın mümkün olmadığını açıklayan firma Coca - Cola Hellenic işletmesinin üretiminin yüzde 95'inin Yunanistan dışına gönderdiğini bildirdi.

CCH'nin CEO'su Dimitris Lois firma yönetiminin İsviçre'ye nakledilmesi ve borsa değişikliğiyle ilgili olarak "İşletme ekonomisi acısından anlamı olan ve alınması gereken bir karardı" dedi.



Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/coca-cola-yunanistan-daki-merkezini-tasiyor/ekonomi/ekonomidetay/08.11.2012/1623836/default.htm



Etiketler: Yunanistan , ekonomik kriz , İsviçre , Londra , Coca-Cola , borsa , CEO'su