Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'li Yıldızlı; Onlarca sorunu gündeme getirdik!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, Büyükşehir Belediyesi CHP Başkanvekili Engin Taşdemir ve il yöneticileri bugün parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP'li Yıldızlı; Onlarca sorunu gündeme getirdik!
27 Mayıs 2022 - 12:57
Yıldızlı, “15 günde bir ilimizde gündeme ve ülkeye dair gündemi konuşacağız. İktidar her sıkıştığında konuyu 15 Temmuz’a bağlayıp muhalefeti zan altında bırakmak için, konuşacak bir şey kalmadığı için, sokağa çıkamayacak pozizsyonda oldukları için bildikleri tek bir şey var hemen FETÖ’cüsün yaftasını yapıştırıyorlar. Ellibeş’e seslenmek istiyorum. Acaba Belediye Başkanı o eli yıkamış mı? Pensilvanya’ya gidip o eli yıkamış mı? Hepsi gidip icazet alıp geldiler. Halkımız kimin FETÖcü olup olmadığını biliyor. Genel başkanımız Man Adası ile ilgili 3 tane Yargıtay kararı bozuldu. Evraklar sahte çıkmadı. Sayın Erdoğan’ın yakın çevresi vergi cenneti olarak nitelendirilen Man Adası’ndaki hesaplarına 18 milyon dolar gönderdiği iddiası boşa çıkmadı. Dekontlarda bir sahtelik yok” dedi.

“KAMERA KAYDI VARSA KOCAELİ HALKI GÖRSÜN”

Kocaeli Kitap Fuarı ile ilgili de konuşan Yıldızlı, “Cumhuriyet kazanımı olan bütün değerlerimizi 20 yıllık iktidarlarında ellerinden gelene kadar yok etmeye çalıştılar. Bizler de son noktasına kadar müdafaa etme mücadelesini devam ettirdik. 19 Mayıs’ta Kitap Fuarı vardı. Tercih edilen gün çok ilginç. Erdem Özveren denilen zat, burada 12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda cumhuriyet düşmanı, kadına bakış açısı belli zatta kendi kongre merkezini vermiş, ne yaptıkları belli değil” ifadelerinde bulunmasının ardından Özveren’in sosyal medya paylaşımlarını okudu. Yıldızlı, “Bu zattın çok önemi yok, ünlü yapmaya da gerek yok. Burada en önemli konu bu insana, bunun gibilere nasıl Büyükşehir kapılarını açar. Bunun anlattıklarının kamera kaydı varsa açıklasın, Kocaeli halkı görsün. ‘Yüzyıllık hesaplaşmaya hazır mısınız?’ dediklerinde bizim Cumhuriyetçi Tahir yanlış anlaşılmıştı, ‘5 Ensar açarım’ diyen bizim Tahir, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e küfreden zattı çıkarıp küfür ve hakaret ettirmeye devam ettiriyor” ifadelerinde bulundu.

“KOCAELİ TOPLUMU BU KONUDA ÇOK RAHATSIZ”

Yıldızlı, son olarak, “Bunların bakış açıları, Türkiye Cumhuriyeti’ne bakışları budur. Ne zaman bir eleştiri yapsak konunun sonunu FETÖ’cülükle bağlıyorlar. Bizim bu konuyla ilgili söyleyeceklerimiz bu kadar. İki gün önce Gebze’de bir TIR durduruluyor. Ehliyeti olmadığı için otoparka çekiliyor. Nereli olduğu bilinmeyen insanların görüntüsü var. mülteci sorunu ciddi bir sorun. Türk toplumu, Kocaeli toplumu bu konuda çok rahatsız. Ciddi önlemlerin ivedilikle alınması buradan yetkililere duyuruyorum” dedi.

“ONLARCA SORUNU GÜNDEME GETİRDİK”

Yıldızlı’nın ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi CHP Başkanvekili Engin Taşdemir , “İSU Genel Kurulu gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve bazı arkadaşları Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda ve İSU Genel Kurulu’nda halk yararına açıkladıklarımıza tahammül göstermemektedir. Kocaeli’deki öğrenciler için ulaşımda yüzde 50 indirim teklif ettik. Düzenleme yapacaklarını kamuoyunda açıkladı. İmar değişiklikleri bu kentin dokusunu bozarak telafisi olmayan zararlar vermektedir. Öğrenciye su için indirim istedik. Geçiştirdi. Birçok sorunu, onlarca sorunu gündeme getirdik. Bunların hepsi vatandaşlar tarafından bizlere ulaştırılan bilgilerdi” dedi.

“BURASI KOCAELİ”

“Büyükakın, yaptığımız önerileri göz ardı etti” diyen Taşdemir, “İSU Genel Kurulu’nda onlarca sıkıntıyı anlatmamıza rağmen iki konuya taktı. Ocak-Nisan aylarında faturalarımıza gelen faturalarda 4 ay içerisinde yüzde 32,5 civarında zam söz konusu. Büyükakın, her fırsatta zam yapmayacaklarını belirtiyorlardı. Örtülü zammın gerekçesini Büyükakın’dan öğrenmek istediklerimizde Antalya Belediyesi’ni örnek gösterdi. Burası Kocaeli, biz de Kocaeli’nin meclis üyeleriyiz. Her meclis toplantısında bunları sormaya devam edeceğiz. Diğer illerde su fiyatları artıyorsa bunun sebebi CHP’li belediyeler değil kendi partileridir” şeklinde konuştu.

“BU HAZIMSIZLIĞIN SEBEBİ NEDİR?”

“Bu kentin meclis üyeleriyiz” diyen Taşdemir, “Çeşmelerinden değişik renkte su aktığını belirten vatandaşlar oldu. Buna bakılmasını istedik ancak şahsı ve kurumu suçlamadık. Büyükakın tahammül göstermeyerek hiddetlenerek çok ciddi, saldırgan bir tavra girdiler. Çünkü onlar bu kentin güllük gülistanlık olduğunu söylüyorlar. Kocaeli halkı, ulaşımdan, trafikten memnun mudur? Bu kentte halen metro Darıca ve Gebze arasında 16 kilometrelik çalışma yapmışlar. Tek elle tutulur çalışmaları. İSU’nun altyapı çalışmalarıyla ilgili birçok şikayet geldi bize. Bizler, sokaktaki sıkıntıyı sürekli dile getiriyoruz Büyükakın ve arkadaşları sürekli mecliste geriliyorlar. Büyükakın, konuyu hep CHP’li belediyelere getiriyor. Bu hazımsızlığın sebebi nedir?” ifadelerinde bulundu.

“ARKADAŞLARINI NEDEN UYARMADI?”

Taşdemir, son olarak, “Büyükakın arkamızdan terk ettiğimiz için bizleri eleştirmiş. O günkü Kocaeli Büyükşehir Meclisi’ni gerginleştirip neden toplantım var diyerek meclisten gitmiştir? Kendisi çıktıktan sonra Büyükakın’ın gözüne girmek için saldırgan tavır gösteren arkadaşlarını neden uyarmamıştır. İSU’nun kesin hesabı ve faaliyet raporunun oylandığı bir günde neden kendi meclis üyelerinin çoğunluğu sağlamadı? Kimseden çekincemiz, korkumuz yoktur. Bundan sonra da halkın sorun ve şikayetlerini gündeme getireceğiz” dedi.

“FETÖCÜLER AYNI GÜN PARTİDEN ÇIKARILDI”

Kocaeli Kitap Fuarı’nı ziyaret ettiniz mi sorusu üzerine Yıldızlı, “Kitap Fuarı’nı CHP grubu olarak bireysel olarak gittik” dedi. CHP’de olup daha sonra FETÖ itirafçısı Ahmet Ömer Kavut ve Oğuz Çoban ile ilgili de konuşan Yıldızlı, “Aynı gün parti üyeliklerinden çıkarıldı. 68-1’den üyelikleri düşürüldü” şeklinde cevap verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum