Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca Belediyesi meclis üyeleri cevap verdi

Gazetemiz haber sitesinde dün,   ‘’ CHP Darıca karıştı !’’ başlığıyla yayınlanan haberin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Darıca Meclis Grubu, yazılı bir açıklama yaparak, bir fabrikaya ait bir kısmı konut alanı gözüken arazinin sanayi alanına çevrildiği ve buna CHP Darıca Belediyesi ve CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri tarafından şerh konulmadığı, CHP ilçe yönetiminin talimatlarına uyulmadığı  ve şirketle pazarlık masasına oturulduğu şeklindeki haberin gündem oluşturması nedeniyle bu açıklamayı yapmak zorunda kaldıkları belirtildi.

CHP Darıca Belediyesi meclis üyeleri cevap verdi
10 Mayıs 2021 - 21:08 - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 - 14:20
CHP Darıca Belediyesi Meclis Grubu’nun gazetemize yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu arazideki İmar Planının Darıca Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi meclisinde Ak Partili üyelerin çoğunluk oylarıyla kabül edildiğine yer verilirken,  her iki mecliste de CHP’li üyeler olarak  plana itirazda bulunarak şerh koyduklarının altını çizdiler. 
Ak Partili Meclis üyelerinin her şeye rağmen oy çokluğuyla kabül edilen İmar Planının yargıya taşınmasının CHP’nin İl ve İlçe Başkanlarının yetki ve sorumluluğunda olduğunu belirten meclis üyeleri, davanın açılıp açılmaması ile ilgili gerekli açıklamaların parti yöneticileri tarafından yapılacağını aktardılar.
CHP Darıca Belediyesi Meclis Grubu Üyelerinin yazılı olarak yaptığı açıklamanın devamı maddeler halinde sıralanırken konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi ;

1- Bahsi geçen imar izni ile alakalı Darıca nın girişinde oldukça göz önünde olan bir yerin, AKP li Büyükşehir ve Darıca Belediyesi tarafından Darıca halkı çıkarları düşünülmeyerek AKP oyları ile onay verilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir ve Darıca Meclis üyeleri olarak, İmar komisyonlarında ve Meclis toplantısında konunun Darıca’ya İhanet olduğunu sanayi fabrikasının üretim alanını büyüterek enerji hattı tesisi kuracağı ve bunun, çevreye ve insan sağlığına vereceği zararları düşünülerek karşı çıkılmış, Meclise geldiğinde AKP Belediye Başkanı ve AKP meclis üyelerinin tamamının evet oyu ile bizlerin hayır oyu ile çoğunluğa sahip olan AKP tarafından oy çokluğu ile Meclisten geçirilmiştir. Ekte Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir ve Darıca Meclis Üyelerinin İtiraz tutanakları kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.
2- Asıl sorulması gereken imar iznini veren AKP li belediye ile sanayi fabrikası arasındaki rant ilişkisidir. Adı gecen fabrikada AKP li yöneticilerinin ne tür müteahhitlik faaliyetlerinde bulundukları sorgulanmalıdır. Herhangi bir CHP Meclis üyesinin bu konu ile alakalı çirkin bir pazarlık ve görüşmesi kesinlikle olmamıştır.
3- Arazinin satın alınması ve imar plan değişikliklerinin yapılması sırasında Bölge Milletvekilimizin İsminin geçirilmesi kasıtlı ve yanlıdır. Kenti Yönetenlerin içimizdeki bazı İşbirlikçiler ile emin adımlarla Darıca’da iktidara yürüyen partimize karşı yapılan bir karalama kampanyasıdır. Partimize Milletvekilimize ve Meclis üyelerimize yapılmış olan karalamayı asla kabul etmiyoruz ve yüksek sesle Reddediyoruz.
4- Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri olarak bu konuda gereğini yapmış, bahsi gecen konuya karşı çıkarak tutumunu net bir şekilde sergilemiştir. İmar Planı’nın yargıya taşınması partimiz tüzüğü gereği İl ve İlçe başkanlarımızın yetki ve sorumluluğundadır. Dava açılıp açılmaması ile ilgili gerekli açıklama partimiz yöneticileri tarafından yapılacaktır.
5- Darıca halkının oyları ile seçilmiş meclis üyeleri olarak sorumluluğumuzun bilincinde ve aldığımız her oyun hakkını vererek çalışmaktayız. Darıca’mızın gelişmesi güzelleşmesi için doğru bildiğimiz yolda çalışmaya devam edecek, AKP li Belediyenin yapacağı yanlış projelerde ve kararlarda Darıca halkımızın hakkını ve geleceğini savunmaya devam edeceğiz.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.
CUMHURİYET HALK PARTİSİ DARICA MECLİS GRUBU


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum