Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Adayı Yakup Törk; Dilovası 12 ilçe arasında adeta kenara itilmiş bir ilçe

Dilovası CHP Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, Tavşancıl’da bugün basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda Dilovası’nın kenara itilmiş, adeta kaderine terk edilmiş, Kocaeli’deki 12 ilçe arasında, hem ilçe anlamında, hem de büyükşehir anlamında en az yatırım almış, gençleri, kadınları ve çocukları mutsuz bırakılmış bir ilçe haline getirildiğini ifade etti.

CHP Adayı Yakup Törk; Dilovası 12 ilçe arasında adeta kenara itilmiş bir ilçe
07 Mart 2024 - 13:42
Dilovası CHP ilçe Başkanı Servet Turan ve bazı meclis üyesi adaylarıyla Tavşancıl sahilinde basın mensuplarını ağırlayan Yakup Törk,  partisi tarafından kendisine belediye başkan adayı olarak görev verildiğinde tarihlerin 13 şubatı gösterdiğini ve tam da bu sırada hiç bir tesisinin bulunmadığı,  adeta insansızlaştırılan, bir sahilde bulunduğunu belirterek,,’’ Eşimle birlikte sevgililer gününde sevgiye dair, Dilovası’nın kazanacağına dair bir stard vermiştik. O günden bu güne aşağı yukarı 25-26 gün geçti. Dilovasının hizmet anlamında ne kadar geride olduğunu sizlerde en az bizim kadar biliyorsunuz. ‘’ dedi

DİLOVASININ KADINLARI, GENÇLERİ VE ÇOCUKLARI MUTSUZ BIRAKILMIŞ

Dilovası’nın köyleriyle birlikte toplam 12 mahallesinin bulunduğunu ve 54 Bin kişilik nüfusuyla 36 Bin 600  seçmene sahip olduğunu hatırlatan CHP Dilovası Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, konuşmasının devamında Dilovası’nın kenara itilmiş, adeta kaderine terk edilmiş, Kocaeli’deki 12 ilçe arasında, hem ilçe anlamında, hem de büyükşehir anlamında en az yatırım almış,  gençleri, kadınları ve çocukları mutsuz bırakılmış bir ilçe haline getirildiğini ifade etti.

İLÇEDE NEREDEYSE AÇIK OLAN BİR TESİS YOK

Toplantının yapıldığı Tavşancıl sahilinin buna en güzel örnek olduğunu sözlerine ekleyen Yakup Törk, ‘’ Tavşancıl’ın 10-20-30 yıl öncesini bilenler var aramızda, son 10 yılına dahi baktığımızda sürekli geriye gitmiş ve neredeyse açık olan bir tesisi yok, insanların gelip bu güzelim sahili çocuklarıyla birlikte dolaşabileceği imkanlar dahi bu ilçede yaşayanlara çok görülmüş. Dolayısıyla o kadar çok sorun var ki, bizler de bu sorunları çözebilmek için, geçmişteki bilgimiz eğitimimiz, birikimimizle bu kente dair düşüncelerimizi, hayellerimizi gerçekleştirmek için Diovası’nı 31 Mart’da İnşallah Dilovası halkıyla beraber, sadece bir partinin kazandığı değil, Dilovası halkının kazandığı bir anlayışla yöneteceğiz’’ dedi.

5 YIL İÇERİSİNDE YÜZLERİN GÜLDÜĞÜ BİR İLÇEYİ YARATACAĞIZ

Geldikleri günden bu yana  ciddi bir anlamda destek gördüklerini söyleyen Törk, özellikle gençlerde  ve kadın seçmende ciddi bir değişim talebi olduğunu gördüklerini ifade etti. Yakup Törk, bu çalışmaların devamında 31 Mart akşamı hep birlikte değişimin başlayacağını ve Dilovası’nın 5 yıl içeriside ciddi bir anlamda temel belediyecelik hizmetlerini alarak yüzlerin güldüğü bir ilçeyi yaratabileceklerini kaydetti.

SAHİLLER ADETA DİLOVASI HALKINA KAPATILMIŞ

Tavşancıl ve Diliskelesi sahilllerine de değinen Yakup Törk, bir çok vatandaşın Diliskelesi sahiline ulaşamadığını söyleyerek, ‘’ Çünkü o sahile ulaşmanız için ya bir traktör, ya da bir arazi aracınızın olması gerekiyor, o derecedeki sahiller adeta Dilovası halkına kapatılmış gibi bir anlayışla bu kent yönetilmiş. Projeden hiç bahsedilmemiş, geldiğimiz günden bu yana, bunu iktidar partisindeki arkadaşlarımız da dile getirerek. ‘ Siz geldikten sonra ilçede bir şeylerin değişmeye başladığını biz de görüyoruz, bir kalite geliyor, projeler konuşulmaya başlandı’ deniliyor.’’ şeklinde konuştu.


DİLOVASI HALKININ SAĞ DUYUSUNA İNANIYORUM

CHP Dilovası Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, yerel yöneticilerin kentin sosyal hayatını dizayn edecek kapasiteye sahip olması gerektiğini dile getirerek, ‘’ Açacakları sosyal tesislerle, kreşlerle, ana okullarıyla, kadın merkezleriyle, gençlik merkezleriyle, kütüphaneleriyle, sinemalarıyla, tiyatro salonlarıyla bunları yapabilirler. Maalesef bunları hiç birisi Dilovası halkına sunulmamış. Dolayısıyla Kocaeli’nin 12 ilçesinde biri, ama inanın sanki 11 ilçe bir tarafta, Dilovası diğer tarafta gibi bir durum söz konusu. Ben Dilovası halkının sağ duyusuna inanıyorum. Dilovası halkı kendisi için, kendi geleceği için 31 Mart’ta bir karar verecek ve bu kararın da öncelikle kedi geleceğine dair olduğunu görüyoruz. İnşallah 31 Mart’a kadar biz çalışmalarımızı elimizden geldiğince sabah akşam gençlere, kadınlara sokakta anlatarak, her biriyle elimizden geldiğince bir araya gelerek, Dilovası’nın geleceğini, Dilovası’na dair adam kayırmacılığına son verileceğini, Dilovası’nın bu içinde bulunduğu, özellikle seçim kampanyasında israfın son bulacağını ve Dilovası’nda hak edenin, hak ettiği şekilde yaşayacağını, belediye ve kamu kaynaklarından bir zümrenin değil, tüm halkın faydalanabileceğini, özellikle gençlerin yüzünün güldüğü bir Dilovası hayal ediyoruz.’’ dedi.

Önümüzdeki pazar akşamı saat 17.00’da projelerini açıklayacaklarını kaydeden Yakup Törk, göreve geldikten ilk 3 ay içerisinde kedisinin de mezun olduğu, aynı dönemdeki arkadaşlarıyla birlikte Kocaeli Üniversitesi yönetimiyle, Gebze Teknik Üniversitesi’yle, sanayicilerle, bölge kamuoyuyla ve kentin yöneticileriyle bir araya gelerek Dilovası’nın çevre ve temel sorunlarını konuşacakları bir çalıştay düzenleyeceklerini belirtti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum