Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bekçiler Darıca'da göreve başladı

Darıca Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amirliği bünyesinde görev yapacak olan 30 kişilik Mahalle Bekçisi’nden 18’i bugün işbaşı yaptı.

Bekçiler Darıca'da göreve başladı
06 Haziran 2018 - 14:03

Kasım 2017 tarihinde 30 kişilik kadro için başvuruda bulunan 185  Mahalle Bekçi aday adayları arasında yapılan sözlü ve yazılı mülakatlarıda başarılı olanlar daha sonra kişisel soruşturmaya tabi tutulmuşlardı.

Tahkikatlarla birlikte sağlık kontrolünden de geçirilen bekçi adaylarından ilk 18 kişilik ekip Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde 1 aylık eğitimlerini tamamlayarak dün, valilikte yapılan törenle sertifikalarına kavuştular.


KAYMAKAMLIKTA MİNİ TÖREN DÜZENLENDİ

Bugün Darıca’da görevlerine başlayacak olan bekçiler, ilk olarak Kaymakamlıktaki mini törene katıldılar.

Darıca Hükümet Konağı önündeki mini törene Kaymakam Ömer Karaman, Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve birim amirleri katıldı.

 Darıca Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amiri Baş polis Hüseyin Nayır, 18 kişilik bekçiyi  Kaymakam Ömer Karaman’a tekmil vererek taktim etmesinin ardından, Kaymakam Karaman, bekçilere yaptığı konuşmasında yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunurken, iyilere sadakat, kötülere birer demir yumruk olacaklarından şüphe duymadığını söyledi.

Darıca’da görev yapacak 30 kişilik bekçiden ilk 18’sinin bugün işbaşı yaptığını, daha sonra ise 8 bekçinin daha geleceğini söyleyen Kaymakam Ömer Karaman, bir süre sonra da 4 kişinin de kadroya katılacağını hatırlattı.

Darıca’da göreve başlayan 18 kişilik bekçiden 10’nun bugünden itibaren Dudayev Parkı’nde, diğerlerinin ise merkez mahalllerde görevlendirileceği öğrenildi.

Görevlerine başlayan bekçiler,polis memurlarındaki tüm yetkilere sahip olurken, kişisel donanımlarında tabanca , jop, gaz spreyi ve kelepçe de yer alıyor.