Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkanlar Ceyhan için Gebze'de buluştu

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gebze'de basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başkanlar Ceyhan için Gebze'de buluştu
08 Şubat 2018 - 08:19
Ceyhan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu
Toplantıya Ceyhan'ın yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, AK Parti Gbeze İlçe Başkanı İrfan Ayar, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, il ve ilçe teşkilatlarında görev yapan yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını evsahibi olarak AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar yaptı. Ayar'ın ardından söz alan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, "İlçeler bazında teşkilatlarımızın kongrelerini tamamladık. Ardından Cumhurbaşkanımızı ilimizde ağırladık. AK Parti Kocaeli İl Kongresi için bütün teşkilatlarımızın katılımı ile ve genel merkezin istişaresi ile şahsımınm adaylığını açıkladık. Coşkulu bir kongre adına hazırlığımıza başladık. Bu anlamda Gebze basını ile de bir araya geldik. İnşallah 25 Şubat'ta güçlü bir kongre ile hız kesmeden tüm ilçelerimizde Kocaeli'de öncelikle yerel seçimde ardından da Cumhurbaşkanlığı seçiminde önemli seçim sonucuna imza atmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
İl ve ilçe kongreleri sonrasında teşkilatlarda görev alan isimlerin seçimlerde aday olamaları yönünde de açıklama yapan Şemsettin Ceyhan, "Seçime 1 yıl var. Yenilenen yerlerimiz var. Göreve devreden arkadaşlar halkın arasından ayrılmaz, bizden de kopmaz. Kenara geçmez. Türkiye'de 30 il başkanı değişti.Yeni il başkanlarının seçimlerde görev almamaları yönünde genel bir perensip var. Bizim arzu ettiğimiz seçim döneminde teşkilatlarımızın boşalmamamasıdır" dedi.
Siyaset öncesinde hiç Gebze'ye gelmediğini belirten Ceyhan, "Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası'ndan herdaim samimi destekler gördük. Belediyeler olarak buralara elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. En iyisinin yapıldığını burada cesurca ifade edebilirim. Ama bu hizmetlerde bazen gecikmeler oluyormu? Oluyor. Ama bu bölgeler bizim için gözbebeğimiz ayrıca seçimde ciddi oy aldığımız destek gördüğümüz noktalar" dedi.
"Sağlık ve ulaşım noktasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak ilk ve öncelikli yatırımları Darıca ve Gebze hattına yapıyoruz" diyen Ceyhan, "Gebze, Çayırova ve Darıca bölgesindeki hastanelerimizin daha da iyileştirilmesi, araştırma hastanesine dönüşümleri yeni hastane yapımları inanın Kocaeli'nin doğu noktasındaki ilçelerden daha önemli. Ulaşım konusunda önce Kartepe, Derince, Cengiz Topel hattını düşünmedik. Önce Gebze ve Darıca'yı öne çektik" diye konuştu.
AK Parti Gebze ilçe kongresi süreci ile ilgili de açıklama yapan Ceyhan, "İki listenin yarışmasını genel merkez istemedi. Biz alınan kararları önce ilimizde sonra genel merkezde istişare eder neticeyi uygularız. Canımız istedi diye kongre erteleme lüksümüz yok. Yaşanan arzu etmediğimiz şeyler oldu. O arakadaşların delege olmamasına ilişkin durum benimde içime sinmiyor. Ama farklı örneklerde var. Kongre kazanan başkanı istifa ettirip diğer kaybeden listeyi partinin başına getirme örneği var. Bunu yaşamaktansa Gebze uyguladığımız yöntem daha iyi" dedi.
Son olarak Hünkar Çayırı’nın satışının durdurulduğunu ve bölgenin koruma altına alınacağını ifade eden Ceyhan, "Biz bu konu daha önce gündeme geldiğinde Bakanımızla birlikte karşı çıkmıştık. Burayı adına uygun bir şekilde değerlendirmek istediğimizi ilettik. Alternatif yerlere üniversite yapılmasını önerdik. Başbakanımızda bunu olumlu
karşıladı. Son noktada bu konu bu ay Büyükşehir Meclisine gelecek ve 195 bin dönümün tamamı koruma altına alınacak. Buranın Fatih’e uygun bir şekilde rekreasyon alanı olarak değerlendirilmesini arzu ediyoruz" diye konuştu