GESİAD NE KADAR MASUM?

EROL POLAT

12 Şubat tarihinde yapılacak olan ancak mayıs ayına ertelen GTO Seçimleri öncesi GESİAD adına önceki günlerde açıklamalarda bulunan başkan Mehmet Zenginer,yaptığı bu açıklamada  başında olduğu Gebze Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Nail Çiler’i taktir ettiğini belirtirken, diğer taraftan Çiler eksenli bir seçim kampanyasına girişmediklerini ifade etmişti. Yapılan açıklamanın tamamına bakıldığında, GESİAD’ın GTO Seçimlerinde Nail Çiler’de dahil olmak üzere hiçbir isme destek sözü verilmediği izlenimi yaratılmış ve bir anlamda GESİAD’ın bu isimlerin dışında ve üstünde olduğu ima edilmişti…
Ancaaakkkk !..
Bu açıklamanın ardından çok şey yazıldı çizildi...Yazılanların bir kısmı Nail Çiler destekli olurken, bir kısım yazılarda da GESİAD’a kucak açıldı ve bu haliyle kamuoyuna sunuldu!..
konu hakkında yazılan çizilenlerin boyutu ve içeriğinde hissedilir derecede ‘’ taraf’’ kokusu iyice kendisini gösterirken, GTO seçimlerinin sanki GESİAD’a endeksli olduğu iması da dolaylı olarak empoze edilmeye çalışıldı!..
Dönüp dolaşan, dolaştıkça da sarmal olan bu karışıklıkta sürekli olarak Mehmet Çiçek, Özcan Dal, Halit Uçar, Musa Koca, Nurettin Çölgeçen, ve Mehmet Zenginer isimleri kamuoyuna ‘’ağır top’’ şeklinde pompandı!..
Sorgulanması gereken ise daha düne kadar Nail Çiler’in yanından, hatta dibinden dahi ayrılmayan bu isimler, neden son anda çark ettiğidir?
GESİAD güdümlü bu ‘U’ Dönüşünün asıl sebebi ise başkan Mehmet Zenginer’in önceki gün yaptığı masumhane yazılı açıklaması değildi elbette!...
Açıklamanın kamuoyu nezdinde tamamen kandırmaca ve göz boyama olduğu da gün yüzüne çıkarken edinilen bilgilerin ardından takkenin düşüp kafadaki kelin fol yumurtası gibi ortaya çıktığıdır ne yazık ki!..
Ne yazık ki diyorum, çünkü;
Çünkü, Cemaatçı olarak da bilinen GESİAD’ın,  GTO’yu ele geçirmek için kolları sıvadığı ve bu anlamda da Nail Çiler’e seçimlerde destek vermenin karşılığında 75 Meclis üyeliğinden 45 kadarının GESİAD üyelerinden oluşmasının  istenmesiydi. Bu teklife doğal olarak karşı çıkan Nail Çiler’in cevabı olumsuz olunca da işte yukarıda adını zikrettiğim isimler yine yukarıdan gelen mesajla 4 yıl boyunca kader birliği yaptıkları Nail Çiler’e yüz çevirdiler.
Tüm bu gelişmelerin ardından tek bir isimde dahi hem fikir olamayan GESİAD, şimdi sabahlara kadar toplantı üstüne toplantı düzenliyor!..
Sırf ‘’GTO’yu ele geçirelim!’’ diye…
Bu, mümkün mü?
Bakıp göreceğiz!..