Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Afganistanlı caninin saldırısına uğramıştı

 Gebze'de Afganistan uyruklu bir kişinin saldırısına uğrayarak yaralanan ve 78 gündür yoğun bakımda tedavi gören Ayşegül Aydın'ın(16) ailesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yardım istedi.

30 Eylül 2021 - 09:42 - Güncelleme: 30 Eylül 2021 - 10:40
Gebze'de 14 Temmuz'da Afganistan uyruklu A.M.'nin(20) saldırısına uğrayan Ayşegül Aydın(16), 78 gündür yoğun bakımda tedavi görüyor. Beyin hücrelerinin bir kısmı ölen ve yatağa mahkum olan Ayşegül Aydın'ın tedavi olabilmesi için kök hücre tedavisi olması gerekiyor. Genç kızın ailesi Şükran ve Metin Aydın çiftinin beyin hasarının oluşmasından sonraki ilk 6 ay içerisinde başlanması gereken tedavinin uygulanması için denemediği yol kalmadı. Ancak tedaviyi uygulama kapasitesine sahip hastanelerin neredeyse tamamı, doktorlarının kontenjanlarının dolu olmasını gerekçe göstererek Ayşegül'ün dosyasını kök hücre tedavisi onayı almak için Sağlık Bakanlığı'na göndermedi. Kızının tedavi olabilmek için zamanının daraldığını söyleyen acılı baba Metin Aydın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

"BÜROKRASİYİ AŞAMIYORUZ"

Yaşadıkları zorlukları anlatan baba Metin Aydın, "Ayşegül tam 78 gündür yoğun bakımda. Hastanelerde dolaşıyoruz. Kök hücre tedavisinden başka bir çare olamayacağını söylediler. Ancak kök hücre tedavisi ile Ayşegül'ün iyileşebileceğini söylediler. Biz de bunun üzerine araştırdık. Kendi çabalarımla kök hücre yapan doktorları araştırdım. Gaziosmanpaşa'da bu işi yapan doktor daha önce de bir çocuğa aynı tedaviyi yapmış. Ona ulaştık. Bütün dosyaları inceledi. Kök hücre yapılabileceğini ama 3 tane doktorun imzasının olması gerektiğini söyledi. İstedikleri her şeyi buldum temin ettim. Fakat doktorun kontenjanı dolu olduğu için o doktorun ismini kabul etmemişler. Bizim süremiz doluyor. Bakanlıkta 6 ay dolduktan sonra kök hücre tedavisi için izin verilmiyormuş. Ben Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'dan bize yardım etmesini istiyorum. Bürokrasiyi aşamıyoruz. Nereye gitsek, ne yapsak hiçbir sonuç alamadık. İl Sağlık Müdürümüzde mücadele ediyor ama oda yeterli gelmedi. Ancak Sağlık Bakanımız bu işi çözebilir. Sağlık Bakanımız bu konuda bize yardım etsin. Bir an önce Ayşegül'e kök hücre tedavisi uygulanmasını istiyorum. Milyonda bir de umut olsa bunu istiyoruz. Kendi imkanlarımızla yapma durumumuz yok. Ancak devletimiz yardım ederse yapabilecek durumdayız. Perişan olmuşuz" dedi.

"DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN YARDIM İSTİYORUM"

Seslerini duyuramadıklarını söyleyen anne Şükran Aydın ise, "78 gün önce benim kızıma yabancı uyruklu biri saldırdı. Kızım 78 gündür yoğun bakımda yatıyor. Sağlık Bakanlığımızdan yardım istiyorum. Benim yavrumu sağlığına kavuşturmasını istiyorum. Bir çare varmış, bir umut var. O umudun peşinde koşuyoruz. Çırpınıyoruz, ama Sağlık Bakanlığımıza sesimizi duyuramadık. Yavrumun ayağa kalkmasını istiyorum. Sağlığına kavuşmasını istiyorum. 78 gündür sesi yok, gülüşü yok. Nasıl anlatayım ben. Kız ölüyor. Her gün ölüyor önümüzde. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza anne olarak yalvarıyorum. Benim yavrum 16 yaşında. Bir umut varmış. Kök hücre tedavisi dediler. O umudun peşinde koştuk ama ulaşamadık Sağlık Bakanlığımıza. Kontenjan dolu dediler bize. Lütfen, çok acil yardım etsinler bize. Zaman geçiyor, 78 gün oldu. Yavrumun sağlığına kavuşmasını istiyorum ben. Psikolojimiz yok zaten bizim şu anda.  Çok kötüyüz. Nasıl anlatayım bilmiyorum. Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'dan, Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Onlar el uzatırsa, umut ediyorum ki yavrum ayağa kalacak.  Bir umudumuz var. Allah'tan umut kesilmez. Onlar aracı olursa mutlaka yavrum ayağa kalkacak. Kök hücre tedavisinin var olduğunu biliyoruz. Duyduk gördük medyada" ifadelerini kullandı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum