Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

54 uzman hekim atandı

Kocaeli’de sağlık hizmetlerinin verilmesinde önemli rahatlama sağlaması beklenen 113’üncü atama kararı ile mecburi hizmetten 54 uzman hekim ataması yapıldı. Açıktan atama için ise 101 hekimlik kadro açıldı.

54 uzman hekim atandı
09 Kasım 2023 - 09:58
113’ÜNCÜ ATAMA KARARI
Sağlık Bakanlığı tarafından 113’üncü dönem Mecburi Hizmet Atamaları gerçekleştirildi. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün sitesinde yayınlanan atamalarda Kocaeli’ye mecburi hizmet atamasından 54 uzman hekim atandı. Ayrıca özel hastanelerde çalışıp yeniden kamuya dönmek isteyen hekimler için ise açıktan atama için 101 hekimlik kadro açıldı. Bu kadroların da 10’u pratisyen, 91’i ise uzman hekim olacak. Mecburi hizmet kapsamında atanan hekimlerin önümüzdeki günlerde yeni hastanelerinde iş başı yapması bekleniyor.

KANDIRA’YA UZUN ARADAN SONRA GÖZ UZMANI GELİYOR
Mecburi Hizmet atamaları kapsamında Kocaeli Şehir Hastanesine 12 uzman daha atandı. Şehir Hastanesinde yeni 3 İç Hastalıkları Uzmanı, Plastik Cerrahi uzmanı, 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, çocuk onkoloji servisi için büyük önem taşıyan Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi uzmanı atandı. Kandıra’da uzun zamandır beklenen göz hastalıkları uzmanı ve anestezi uzmanı ataması yapıldı. Aynı zamanda Darıca Farabi Eğitim ve araştırma Hastanesinde de sıkıntıya neden olan Göğüs ve Beyin Cerrahi uzmanları da mecburi atama ile geldi. Karamürsel, Gebze ve Dilovası Devlet Hastanelerine Kadın Doğum Uzmanı, Derince Eğitim Araştırmaya ise Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, Gölcük Devlet hastanesine ise Acil Tıp Uzmanı atandı. Toplamda 54 uzman hekim ile Kocaeli’nin hekim kadrosu güçlenecek.

KADRO AÇILDI, GEÇİŞLER BEKLENİYOR
Mecburi hizmet ataması dışında özel sektörden ayrılıp kamuda hizmet etmek isteyen doktorlar için Kocaeli’ye 101 kişilik kadro açıldı. Açılan kadroların 25’i pratisyen hekim, 1’i Protetik Diş Tedavi Uzmanı, 1’i Klinik Eczacı, 74’ü uzman hekimlerden oluşuyor. Açılan kadrolara hekimlerin gelmesi kesin değil. Ancak özel sektörden istifa edip kamuya geçmek isteyen doktorlar başvurularının ardından bu kadrolara atanacak ve göreve başlayacak.

EN FAZLA KADRO GEBZE’YE
Verilen 101 kişilik kadrodan İl Sağlık Müdürlüğüne 1, Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğüne 5 Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğüne 2, Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğüne 2, İzmit İlçe Sağlık Müdürlüğüne 4, İzmit Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 1, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 15, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2, Kocaeli Devlet Hastanesine 4, Dilovası Devlet Hastanesine 2, Gebze Fatih Devlet Hastanesine 19, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine 13, Halk Sağılığı Laboratuvarına 2, SEKA Devlet Hastanesine 2, Karamürsel devlet Hastanesine 4, Körfez Devlet Hastanesine 6, Şehir Hastanesine 16, Darıca ADSM’ye 1 kadro verildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum