Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

5 kişinin öldüğü kazada, servis sürücüsü, mahkemede ağlayarak vicdan azabı çektiğini söyledi

Gebze'de, 2 yıl, 5 ay önce öğrenci servis midibüsünün yayaya çarptıktan sonra köprüden dereye devrilmesi sonucu 4’ü öğrenci, 5 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili Gebze 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın 8. duruşmasına SEGBİS aracılığıyla katılan sürücü Mehmet Özdemir, savunma yaptığı sırada ağlayarak vicdan azabı çektiğini ve mağdur yakınlarından özür dilediğini söyledi

28 Mart 2024 - 16:53 - Güncelleme: 28 Mart 2024 - 17:09
Kaza, 9 Kasım 2021'de Gebze ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Fikri Altıokka Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet Özdemir'in (29) kullandığı 41 P 0860 plakalı öğrenci servis midibüsü, yolda yürüyen Birsen Giriş'e çarptıktan sonra sürücüsünün kontrolünden çıkıp, köprüden dereye devrildi.
Kazada Birsen Giriş ile midibüste bulunan öğrenciler Mert Efe Akıllı, Esma Nur Avcı, Rabia Üst ve Ege Yılmaz hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan sürücü Özdemir'in sağ bacağı ise hastanede kesildi. Tedavisinin ardından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen Özdemir, 'taksirle birden fazla kişinin ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklanırken,   kan ve idrar örneklerinde  'metamfetamin' ve 'amfetamin' isimli uyuşturucu maddelerin yanı sıra narkotik benzeri bir ağrı kesici olan 'tramodol' ilacına rastlandı. Servis aracı sürücüsü Mehmet Özdemir’in, basit yaralama, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma, kullanma ve sağlama gibi  5 ayrı suçtan sabıkası bulunuyor

MAHKEMEDE AĞLAYARAK SAVUNMA YAPTI

Gebze 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın 8.  duruşmasına SEGBİS aracılığıyla katılan sürücü Mehmet Özdemir, savunma yaptığı sırada  ağlayarak vicdan azabı çektiğini söyledi. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifa dilediğini ifade eden. Mehmet Özdemir, avukatının beraat veya ev hapsi talebine katıldığını belirterek mahkemedeki konuşmasını sonlandırdı.

KAZA YAPAN ARACI DENETLEYEN ÖĞRETMEN HAYATINI KAYBETMİŞ

Öğrencilerin eğitim gördüğü lisede servis denetimi için oluşturulan kuruldan sorumlu 2 öğretmenin de tanık olarak hazır bulunduğu duruşmada,tanık öğretmen Şenol B. mahkemede verdiği ifadesinde eğitim yılı öncesinde öğretmenlerle yapılan toplantıda alınan kararlarda seçilen 3 öğretmenin servis denetiminden sorumlu kurula dahil olduğunu ve kazadan önce ekim ayında ilk denetimlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kendilerine denetim için form verildiğini ve toplam 11 servis aracını 3 öğretmen 3'er araç şeklinde pay edilerek denetlediklerini aktaran Şenol B, denetimin ardından formları okul müdürüne verdiklerini kendilerinin ise işlem yapabilme hükümlülüklerinin olmadığını belirtti.
Kazaya neden olan servis aracını sağlık nedenlerinden dolayı hayatını kaybeden öğretmen Soner Asan'ın denetlediğini savunan Şenol B, "Aracı kim denetlediyse ilk imzayı o öğretmenimiz atıyordu. Bu aracın denetimini Soner hocamız yaptı. Bir aracı aynı anda 3 öğretmen denetleyemiyorduk. Biz sadece araçlarda gördüğümüz detayları formda işaretleyip okul müdürümüze teslim ediyorduk. Bu yüzden bana sorup göstermiş olduğunuz denetim formundaki imza bana aittir. İlk imzayı da Soner öğretmenimiz attığı için onun bu araca baktığını tahmin ediyorum. Ayrıca benim bildiğim kadarıyla da araçları denetledikten sonra bizim işlem yapma hükümlülüğümüz yoktur." diye konuştu.

KOMİYODAKİ ÖĞRETMENLER, DENETİMLERLE İLGİLİ HİÇ BİR EĞİTİM ALMAMIŞLAR

Kazadan önce okuldaki denetim komisyonunda bulunan tanık Müdür Yardımcısı İbrahim Ali Ç. ise kendilerine denetimlerle ilgili herhangi bir yetkilinin veya kurumun eğitim vermediğini denetleme ekibi olarak sorumlu oldukları kişinin okul müdürü olduğunu, kendileri seçilen öğretmenlerle birlikte ayda bir denetimleri gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade ederek, okuldaki öğretmenlerin sadece servis denetimine değil, kantin ve okul yapı denetimine de baktıklarına değindi.


AMERİKA’DA YAŞAYAN ARAÇ SAHİBİNE MİLYONLARCA LİRALIK HACİZ İŞLEMİ BAŞLATILDI

Mağdur avukatlarından  Arda Yamanlar, 23 yıldan bu yana Amerika’da yaşadığını söyleyen kaza yapan  41 P 0860 plakalı servis aracının  sahibi Muammer Ardahan  hakkında bugün ki kur hesabıyla 30 milyon TL’ye varan  tazminat davası açtıklarını söyleyerek, Muammer Ardahan’ın Türkiye’deki mal varlıklarına haciz işlemlerinin başlatıldığını, ancak temyiz nedeniyle şimdilik beklediklerini kaydetti.
Mahkeme, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün duruşmaya getirilmesiyle ilgili talebin değerlendirmesine ve servis sürücüsü Mehmet Özdemir’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum