Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTO ve GTü sınırları aştı!

Gebze Ticaret Odası ve Gebze Teknik Üniversitesi , önceki gün şaşırtıcı bir adım Bingöl’ e kalabalık bir heyetle çıkartma yaptı.

GTO ve GTü sınırları aştı!
25 Ocak 2019 - 10:18
GTO Başkanı Nail Çiler başkanlığındaki kalabalık bir heyetle Bingöl’e giden  GTO heyetinde , Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, GTO  Meclis Başkan Oğuz Şerifalioğlu, GTO genel sekreteri Mustafa Sekin, Meclis Divanı, Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra kalabalık bir gurup yer aldı.  Gebze heyeti günü Bingöl Üniversitesi Kampüsü’nda düzenlenen kahvaltı programı ile başladı. Ardından  Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ‘na geçen heyet, burada her iki ticaret odası başkanının konuşmaları ile her iki kentin ekonomik ve ticari yapısı anlatıldı. BİNTSO ‘da Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayaş, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Nurullah Çiftçi, Fırat Kalkınma Ajansı yetkilileri ile Oda üyelerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. GTO Başkanı Nail Çiler toplantıda bir konuşma yaptı. Çiler konuşmasında,  Gebze bölgesinin istatistiki verilerini katılımcılarla paylaşarak, yurdumuzun her şehrinin ayrı bir önem ve kendine özgü bir potansiyel taşıdığını, sanayinin ve sanayicinin gelişmesi için Gebze Ticaret Odası olarak her türlü fikrin ve girişimin destekçisi olduğunu bildirdi. Çiler ayrıca Bingöl Sanayi ve Ticaret Odası ile Gebze Ticaret Odası’nın kardeş oda protokolü imzalayacaklarını da sözlerine ekledi.  Gebze ticaret heyeti toplantı sonrası Bingöl Valisi Kadir Ekinci’ yi makamında ziyaret ederek, bölge hakkında detaylı bilgi aldı. 
 
GTÜ BİNGÖL BALINI ARAŞTIRACAK 
Toplantıda Bingöl Üniversitesi ile ortak çalışma yapma kararı aldıklarını söyleyen Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın, GTÜ’nün Bingöl balının DNA’sını inceleyeceklerini açıklaması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Gebze Teknik Üniversitesi’nin Türkiye’nin 10 araştırma üniversitelerinden biri olduğunu belirten bazı akademisyenler, GTÜ’nün Bingöl’de hayvansal bir ürünü araştırmasının şaşırtıcı olduğunu, GTÜ’nün bir sanayi bölgesi olan Gebze’de sanayi ile ilgili, katma değeri yüksek ürünlerle ilgili  araştırmalara zaman ve dikkat harcaması gerektiğini belirttiler.