Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇİLER "8 EYLÜL DÜNYA OKUMA YAZMA GÜNÜ"

Yaşam boyu öğrenmenin ilk basamağı olan okuma yazma konusuna “8 EYLÜL DÜNYA OKUMA YAZMA GÜNÜ” dolayısıyla dikkat çekme ve “okuryazarlığın” önemini vurgulama imkanı buluyoruz.

ÇİLER "8 EYLÜL DÜNYA OKUMA YAZMA GÜNÜ"
08 Eylül 2017 - 11:44
Uluslararası düzeyde yapılan araştırmalar dünyamızda, ülkemizde ve bölgemizde “okuryazarlık oranının” arttığını göstermekte ve oranın daha da arttırılmasına  ilişkin faaliyetler de ivme kazanmaktadır.
GEBZE TİCARET ODASI olarak üyelerimizin ticari hayatlarına katma değer kazandırmayı amaçlayan faaliyetlerimiz yanısıra insan hayatında asıl önceliğin “eğitim” olduğuna inanmaktayız. Bu inançla sürdürdüğümüz eğitim faaliyetlerimizle Oda ve Borsalar arasında “öncü” ve “takip edilir” bir Oda olmanın haklı gururunu yaşarken, sağlıklı ve etkili bir iletişim kurmamıza yarayacak olan “okuma” konusunda da farkındalık yaratmak adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Her yıl kutladığımız “Kütüphaneler Haftası” boyunca Oda binamıza ve çeşitli merkezlere, kitap bağış kutularımızı koyarak, kitap bağışı yapmak isteyenlerle kitapseverleri buluşturduk. Çünkü okuyan insanın değişeceği, olgunlaşacağı, gelişen bireyin de toplumunu ve dünyasını geliştireceği düşüncesindeyiz.
Daha sürdürülebilir bir gelecek için temel aşama “okuryazar” olmaktır. “8 EYLÜL DÜNYA OKUMA YAZMA GÜNÜ”nde, ülkemizde ve dünyada okuryazar oranının artmasını, tüm insanların okuma yazma hakkından yararlanabilmesini diliyor, okuma ışığının dünyalarımızı aydınlatmasını temenni ediyorum.