Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da caddeleri şiirlerle süslediler

21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle Darıca’da ilkokul öğrencileri ilginç bir projeye imza attı. Caddeye boydan boya şiir yazılı kağıtlar asan öğrenciler ayrıca işyerlerine ve vatandaşlara şiirlerin yer aldığı kağıtlar dağıttılar.

Darıca'da caddeleri şiirlerle süslediler
22 Mart 2019 - 08:35
İlk kez 1999 yılında UNESCO tarafından ilan edilen ve dünya çapında kutlanan Dünya Şiir Günü nedeniyle Darıca’da etkinlik düzenlendi. Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri İstasyon Caddesi’ni adeta şiir sokağına çevirdiler.  Okul Müdürü Suat Yapıcı ve öğretmenleri nezaretinde şiirlerin yer aldığı kağıtları caddeye boydan boya asan öğrenciler yoldan geçen vatandaşları ve işyeri çalışanlarını da şiir günü hakkında bilgilendirme yaptılar ayrıca Ünlü Türk Şairlerinin şiirlerinin yer aldığı kağıtları dağıttılar. Öğrencilerin dağıttıkları şiirleri merak içinde okuyan vatandaşlar duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler.
Okul Müdürü Suat Yapıcı şiir ile sokaktaki genci, yaşlıyı, esnafı ve vatandaşları buluşturduklarını, ‘’her insan ömrünün bir döneminde şairdir’’ sloganıyla proje ile yeniden yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.