Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP binasına pankart baskını

17 – 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları iddialarının yıldönümü nedeniyle CHP Kocaeli bir pankart asılmıştı. Söz konusu pankartla ilgili mahkeme kararı alan polisler dün akşam CHP İl Binası’nı bastı, pankartı indirdi

CHP binasına pankart baskını
19 Aralık 2014 - 06:51
  2013 yılının sonunda 17 ve 25 Aralık tarihlerinde AKP’li bürokratlara ve bakanlara yönelik gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet olaylarının yıldönümünde CHP İl Binası’na yolsuzluğa adı karışan 4 bakanın hırsız olarak karikatürize edildiği bir pankart asılmıştı. Kim tarafından yapıldığı henüz bilinmeyen şikayet üzerine dün akşam CHP İl Binası’nı polis bastı. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri savcılıktan aldıkları arama kararını ve pankart indirilmesiyle ilgili belgeyi il yöneticilerine göstererek işlem yapmak istedi.
 
AVUKATLAR GEÇ GELDİ
Başta polislere direnen ancak daha sonra karar gereği hareket ederek polisleri il binasına davet eden yöneticiler gerekli işlemlerin yapılmasını sağladı. Bu esnada partide hiçbir avukatın bulunmaması dikkat çekti. Uzun süre parti avukatları il binasına gitmezken olaydan yaklaşık yarım saat sonra Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Arzu Türkkal Enç ve avukatlar Emrah Toker ile Fahri Örengül il binasına geldi. Avukatlar gelmeden “Hakaret içeren pankartı indirdik” yazılı bir tutanağı imzalamak üzere olan il yöneticileri avukatların uyarısı üzerine tutanağı imzalamadı.
 
GENÇLER EYLEM YAPTI
Bu sırada yeni tutanak hazırlandı ve avukatların gözetiminde imzalandı. Polisler, ellerinde arama kararı olmasına rağmen herhangi bir arama yapmadı. Saat 20.00 sularında işlemler tamamlandı ve polisler il binasından ayrıldı. Bu sırada CHP İl Gençlik Kolları üyesi gençler parti önünde pankart açarak eylem yaptı. Polis il binasından ayrıldıktan sonra CHP İl Sekreteri Cihat Altunyuva kısa bir açıklama yaparak yaşanan olaylarla ilgili kamuoyuna aydınlattı.
 
HER ZAMAN ASACAĞIZ
Altunyuva, “17 -25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının yıl dönümü nedeniyle 1 hafta boyunca asılı kalacak olan pankart mahkeme kararı neticesinde kaldırılmak istendi. Biz hukuka saygılı bir partiyiz. Yapacak bir şey yok. AKP’nin astığı pankartlarla bizim astığımız pankartlara bizi gerçek çifte standartlar uygulanıyor. Eski bakanlarımız suçsuzsa yargılansınlar. Biz de pankartlarımızı indiririz. Ama bu böyle sürdüğü sürece her 17 Aralık’ta böyle pankartlar asacağız. Hırsızlık ve yolsuzluk iddialarını unutturmayacağız. Mahkeme kararıyla ilgili değerlendirmeyi avukatlarımız yapacak. Konuyla ilgili açıklamayı il başkanımız ilerleyen süreçte yapacak” dedi.