Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'ya çok yakışacak!

Darıca Belediyesi planetaryum ve bilim merkezi kurulması yönünde çalışma yürütülüyor. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, bu projenin Darıcalı gençlere eğitim konusunda büyük artılar katacağını belirterek, proje çalışmalarının biter bitmez inşaa çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Darıca'ya çok yakışacak!
10 Mart 2016 - 09:29
Darıca Belediyesi, her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturarak, bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve merakı tetiklemek için bilimsel çalışmaların yapılabileceği merkezler planlıyor. Bu kapsamda Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi’ni hayata geçirmek isteyen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,  Bilim Merkezi Sergi Bölümü, Gözlem evi, Bilgi evi , Planetaryum ve 3 boyutlu sinemanın da yer alacağı bu güzel projeyi bir an önce hayata geçirmek istiyor. Darıca Belediyesi planetaryum ve bilim merkezinde, Deneysel ve uygulamalı merkezlerde açık ve kapalı sergi alanları, robot tiyatrosu, eğitim atölyeleri, deney laboratuvarları, deprem simülasyon odası, planetaryum gösteri salonu, hediyelik eşya birimi, kafeterya ve bilim müzesi bulunacak.
 
GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI 
DARICA’DAN ÇIKACAK
Başkan Karabacak gazetemize yaptığı açıklamada planetaryum ve bilim merkezi sayesinde çocukların kabiliyetlerinin bilime yönlendirileceğini belirtti. Çocukların bilgisayar ve cep telefonu gibi teknolojik aletlerin başında çok zaman geçirdiklerine dikkat çeken Karabacak “Çocuklarımızın ve gençlerimizin teknolojiyi olumlu yönde kullanarak bilimsel veriler elde etmelerini sağlamak amacıyla Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi geliştirdik. Geleceğin bilim adamları, Darıca’dan yetişerek ülkemize ve milletimize büyük faydalar sağlayacak” ifadelerini kullandı.