Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dilovalı Şule bulundu!

Yaklaşık iki hafta önce Dilovası Mimar Sinan mahalesindeki okuluna giden ve birdaha haber alınamayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Şule Çalık’ın gazetelerde çıkan haberlerin ardından bulunduğu öğrenildi.

Dilovalı Şule bulundu!
18 Kasım 2012 - 10:20
 iki hafta gibi uzun bir süre önce okulundan çıktığında Hüseyin Ş. (19) isimli şahıs tarafından kaçırılan Şule Çalık'ın önceki gün öğlen saatlerinde Dilovası Emniyet Müdürlüğü'ne Hüseyin Ş., ile birlikte geldiği bildirildi. Kızının bulunduğunu polis memurlarından öğrenen acılı aile ise kızlarının bulunmasında gazetelerde çıkan haberlerin etkili olduğunu söyleyerek, "Haberler yazılmasaydı ve olayın üstüne gidilmeseydi kızımız bulunmazdı" diyerek sevincini paylaştı.
 
Kaçırılan kıza 'psikolojik baskı uygulandı' iddiası!
Hüseyin Ş., tarafından kaçırıldığı ileri sürülen genç kızın psikolojik baskı gördüğünü ve şikayetçi olduğu takdirde ailesinin zarar göreceği yönünde tehdit aldığı iddia edilirken, kızlarının eskisi gibi olmadığı, konuşmadığı ve ailesine kaçırılma olayıyla ilgili hiç bir şey söylemediği öğrenildi.
 
"Abini parçalara ayırır Dilovası'na dağıtırız"
Kaçırılan lise öğrencisi Şule Çalık'ın, geri getirilmesiyle başlayan iddialardan bir diğeri ise, Şule'nin abisinin ölümle tehdit edildiği yönündeydi. Edinilen bilgilere göre Şule Çalık'ı kaçırdığı iddia edilen Hüseyin Ş.,'nin, Çalık ailesinin büyük oğullarının ölümle tehdit edildiği, gencin parçalara ayrılarak Dilovası sokaklarına dağıtılacağı ileri sürüldü. Böylesine vahşiliğin yaşanmasına ise emniyetin kayıtsız kalarak, tehdide karşılık herhangi bir çalışma başlatmadığı vurgulandı.
 
Emniyet serbest bıraktı!
Şule Çalık'ı kaçırdığı ileri sürülen ve iki haftadır ortalıklarda görünmeyen Hüseyin Ş.,'nin, Şule Çalık'ın ortaya çıkmasıyla birlikte mahalleye döndüğü öğrenildi. Olayla ilgili kaçırılma olayına ismi karışan Hüseyin Ş.,'nin ifadesinin alındığı ve savcılık tarafından serbest bırakıldığı belirtildi.
 
Devlet koruma altına aldı
Yaklaşık iki hafta sonra ortaya çıkan Şule Çalık'ın bulunduğu haberini alan acılı aile polis karakoluna giderek kızlarını almak istedi. Polis karakolunda kızlarıyla görüşen aile, kızlarının kafasının yıkandığını ileri sürerek, psikolojik tehdit aldığını söyledi. Kızlarının normal davranmadığını söyleyen baba Çalık, "Kızım ölümle tehdit edilmiş olacak ki, bizimle hiç bir şeyi paylaşmadı. Kızımı bize vermeleri gerekirken, devlet koruma altına aldı. Ben ve ailem kızımız için endişe duyuyoruz. Ailece endişe içerisindeyiz. Kızımı koruma evine götüreceklermiş. Biz böyle birşey olmasını istemiyor ve kızımın bize iade edilmesini istiyoruz. Ayrıca bunu yapanların cezalandırılması gerekirken, şahıs elini kolunu sallayarak dışarda dolaşıyor" dedi
 
"Bu nasıl adalet"
Adaletin kendilerine gelince çalışmadığını söyleyen baba Çalık, "Kızımı kaçırdılar fakat devlet yetkilileri kızımı kaçıran şahısı serbest bırakıyor. Yaşı reşit olmayan bir kişiyi kaçırmak suçtur. Ama gel görki, devlet bu şahısa ceza vermek yerine serbest bırakıyor. Nerede adalet?" şeklinde tepkisini dile getirdi.