Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca-Eskihisar Bağlantı Yolu yapılacak, ama…

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bölgemizde görev yapan gazetecilere verdiği Sahur Yemeği’ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Polat’ın Metro ve Darıca -Eskihisar Sahil bağlantı yolu ile ilgili sorularına cevap verdi.

Darıca-Eskihisar Bağlantı Yolu yapılacak, ama…
09 Haziran 2018 - 21:00

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in Eskihisar Macera Parkı’nda basına verdiği Sahur Programında konuşan Adnan Köşker, 103 dönümlük Macera Aksiyon Parkının ismini Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’dan  esinlenerek ‘’Millet Parkı’’ olarak değiştireceklerini söyledi. Köşker, Eskihisar’daki Aksiyon ve Macera Parkı’nın bitişiğinde 103 dönümlük bir alanın daha olduğunu söyleyerek, ‘’Burasını Belediyeye katmak için muhataplarımızı mahkemeye verdik. Eğer mahkeme olumlu sonuçlanırsa buraya bir 103 dönüm daha eklenecek .’’ dedi.

 Eskihisar Kalesi’nin dış cephesini yapının dokusuna uygun olarak  sarı renkten oluşan aydınlatma sisitemi kuracaklarını da sözlerine ekleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bu yöndeki restorasyon çalışmalarının önümüzdeki yıl başlayacağını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise yaptığı konuşmasında, Gebze Kışlası’nın Millet Bahçesi olacağını belirterek, ‘’ “Kışla’nın Büyük çoğunluğunu TOKİ aldı. TOKİ ile şimdi anlaşıyoruz, kendilerince planlar yaptılar. Değerlendirme yaptık ve TOKİ’ye burayı Millet Bahçesi’ne dönüştürelim dedik. Bazı okulları da buraya taşıma planımız var, kenti rahatlatmak gerekir. Plansız bir kent Gebze bu nedenle rahatlatmak biraz zaman alır. Burayı rekreasyon vari kullanacağız. Böylece Gaziler, Beydağı, Tatlıkuyu vadisi gibi Gebze’de çok rahat şekilde nefes alacak yerler çoğalıyor. Bütün gayemiz yaşanabilir Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova oluşturmak. Kocaeli’nin büyük artırma tesislerinden birisini Dilovası’nda yapıyoruz. Yeni otoparklar da yapacağız. Bu otoparkların büyük kısmını başlangıçta ücretsiz yapacağız, mazereti yok otopark varken aracını dışarıya bırakanı ceza keseceğiz. “dedi. 

 

KARAOSMANOĞLU, GAZETEMİZİN SORULARINI YANITLADI

Sahur programında Genel Yayın yönetmenimiz Erol Polat’ın, ‘’ Gebze ve Darıca güzergahında başlayacak olan Metro çalışmalarının özellikle İstasyon Caddesi’ndeki araç trafiğini olumsuz etkileyecek, bu konuda alacağınız önlemler nedir? ‘’şeklindeki sorusuna, Metro hattının yapımı için çalışmaların bayramdan sonra başlayacağını tamamı 16 istasyondan oluşan projeni 4 yılda bitirilerek hayata geçirileceğini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’ Metro inşaatı çalışmaları sırasında İstasyon caddesi araç trafiğinden kesinlikle olumsuz yönde etkilenmeyecek. Proje yerin altında olduğu için yukarıda herhengi bir sıkıntı yaşanmayacak, ancak elbette ki, aşağıdaki çalışma sırasında hafriyat toprağı da çıkacak. biz bu toprağı döküm alanlarına kamyonlarla nakledeceğiz, ama bu kamyonlar trafiğin yoğun olmadığı gece saatlerinde çalışacak, bu nedenle orada trafik sıkışmayacak’’ şeklinde konuştu.

 

DARICA- ESKİHİSAR BAĞLANTI YOLU YAPILACAK

Gazetemizin yöneltttiği Darıca- Eskihisar bağlantı yolunun yapılıp yapılmayacağı sorusuna da açıklık getiren Karaosmanoğlu,  araçların geçişinin sağlanacağı bir bağlantı yolunu kesinlikle düşünmediklerini, ancak daha içeriden, Eskihisar’a yaya ve bisiklet geçişlerinin sağlanacağı bir yolun yapılacağını aktardı. Büyükşehir belediye Başkanı ibrahim Karaosmanoğlu, Eskihisar’a yapılacak bağlantı yolunun sahili öldürmemek için araçlara kapalı olacağını yinelerken, ‘’ Vatandaşımız Darıca’dan Eskihisar’a veya Eskihisar’dan Darıca’ya  içeriden yapılacak bir yol vasıtasıyla ağaçların, yeşilliklerin arasından yaya veya bisikletiyle geçiş yapabilecek’’ dedi