Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da bayanlara özel gençlik kampı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen gençlik kamplarına bir yenisi daha eklendi. Diriliş 1 ve Diriliş 2 kamplarıyla bu zamana kadar 400 binden fazla öğrenciyi kamplarda ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, Darıca Bayramoğlu’nda denize sıfır olarak inşa ettiği Diriliş 3 Hüma Hatun Gençlik Kampı’nın tanıtımını gerçekleştirdi.

Darıca'da bayanlara özel gençlik kampı!
10 Haziran 2018 - 17:49
Beş yıldızlı otel kalitesinde, Türkiye’ye örnek bir proje olarak tasarlanan kampta ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları başta olmak üzere her şey dahil tamamen ücretsiz olacak. Sadece bayanların yararlanabildiği kampta ilk akşam şehit ve gazi aileleri konakladı. 
Diriliş 3 Hüma Hatun Gençlik Kampı’nın tanıtımı için yapılan törene Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Ali Yeşildal ve Mustafa Altay, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mücahit Arslan, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan, Antikkapı Genel Müdürü İslam Yücel, Büyükşehir yöneticileri, şehit ve gazi aileleri katıldı. Programa Kocaeli Anne Şehir projesinde spor yapan kadınlar ve özellikle vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
ŞEHİT AİLELERİNE ÖNCELİK
Törene katılım sağlayan şehit ve gazi aileleri selamlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Evlatlarınızı, eşinizi, yakınlarınızı bu ülke için şehit verdiniz. Sizler başımızın tacısınız. Şehitler bizim en büyük varlığımız, bu ülkenin mührü, ruhu ve canıdır onlar. Onun için onların ruhlarını şad edecek güzel işler yapmamız gerekiyor. Şehitlerimiz şu anda burada ve bize dua ediyorlar. Biz onları ve ailelerini unutmuyoruz. Burada şehit ve gazi ailelerimize öncelik tanıyacağız, onlara kontenjan vereceğiz” ifadelerine yer verdi.
 
ASKERİ ALANA KAMP ALANI YAPILACAK
“Burada Türk kadınını güçlendireceğiz” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu müessesede çok güzel hizmetler vereceğiz. Burası tamamen bayanlara ait. Tabiata ve çevreye uygun çok güzel bir eseri yaptık. Burada asıl amacımız kadınımızın yüzünü güldürmek. Kadınımızın onurunu güçlendirmek. Çünkü kadınımız güçlü olursa yetişen çocuklarımız güçlü olur. Hem dinleneceğiz, hem eğleneceğiz, hem de öğreneceğiz. Darıca’da bin dönüm askeri alanı da belediyemize kazandırdık. Orada da inşallah erkeklere yönelik gençlik merkezi açacağız” sözleriyle Darıca halkına yeni bir kampın haberini verdi.
 
162 KİŞİLİK KAPASİTESİ VAR
Her şeyin tamamen ücretsiz olduğu gençlik kampı Darıca Bayramoğlu’nda önceki yıllarda SGK sosyal tesisi olarak kullanılan alana inşa edildi. 22 bin 123 metrekare alana kurulan gençlik kampında 162 kişi konaklayabiliyor. İçerisinde 200 kişilik yemekhanesi, 100 kişilik konferans salonu ve 50 kişilik toplantı salonu mevcut. 
Biri 60, diğeri 175 metrekare olan iki adet çok amaçlı spor salonu mevcut olup içerisinde aerobik, zumba, cimnastik, step, plates, masa tenisi, satranç, dart aktiviteleriyle çeşitli zeka oyunları oynanabiliyor. Denize sıfır gençlik kampı, halk plajına da çok yakın. Denize sıfır olarak bayanlara hizmet edecek kampta üç adet yüzme havuzu mevcut. 28 metrekare iki adet çocuk havuzu ve 432 metrekare bir adet açık yüzme havuzu bulunuyor.