Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İşten atılan kadın işçilere dayanışma ziyareti!

Birleşik Metal-İş Sendikası Kadın Komisyonu, Darıca'da bulunan VİP Giyim Fabrikası’nda sendikalı oldukları için işten atılan ve 59 gündür direnişlerini sürdüren kadın işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

İşten atılan kadın işçilere dayanışma ziyareti!
16 Ocak 2020 - 09:29
Darıca'daki fabrikanın önüne gelen metal işçisi kadınlar, “Kadın dayanışması yaşatır, yanınızdayız” pankartı açtı. “VİP Giyim işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla direniş alanına yürüyen kadınlar, direnişteki DERİTEKS üyesi işçiler tarafından alkışlarla karşılandı.
Direnişteki işçiler Nimet Özkaya ve Kadriye Horlu, metal işçisi kadınlara teşekkür ederek, bu dayanışmanın kendilerine güç verdiğini belirtti.
Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Türkiye’de sendikalaşma hakkının anayasal bir hak olduğunu, ancak bu hakkın kullanımını engelleyen işverenlerin hiçbir yaptırımla karşılaşmadığını belirtti. Pek çok işyerinde olduğu gibi VIP Giyim’de de işverenin suç işleyerek sendikalaşma hakkını gasp ettiğine dikkat çeken Serdaroğlu, şunları kaydetti: “Burada 20-25 yıldır çalışan kadın arkadaşlarımız var. Yıllardır asgari ücretle çalışıyorlar. Bu fabrika sadece arkadaşlarımızın alın terini, emeğini değil, gelecek hayallerini de çaldı. İçeride yasa dışı işler oluyor. DERİTEKS sendikamız diyor ki, içeride e-devlet şifrelerini alarak işçileri zorla sendikadan istifa ettiriyorlar. Tüm bunlar suç! Buradan savcıları göreve çağırıyoruz. Direnen arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Yasaları çiğneyen bu çakallara meydanı bırakmayacağız. Bu fabrikaya sendika girecek.”
 
MÜCADELE TARİHİMİZE BAKSINLAR
DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi, gösterdikleri dayanışmadan ötürü Birleşik Metal-İş’e ve Kadın Komisyonu üyelerine teşekkür etti. VIP Giyim patronunun kolluk güçlerini getirerek direniş alanına branda çekilmesini dahi engellettiğini hatırlatan Servi, “Böyle yapınca biz yılacağız, vazgeçeceğiz sanıyorlar. Bizim mücadele tarihimize bir baksınlar. VİP Giyim işverenine bir kez daha çağrı yapıyoruz: Bu inadınızdan vazgeçin! İşçilerin sendikal haklarına saygı duyun! Hem burada hem de ankara jigolo uluslararası alanda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.