Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ben İzmit valisi değil, Kocaeli'nin valisiyim

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gebze Bölgesi Gazete sahipleri ve Genel Yayın Yönetmenleriyle birlikte kahvaltıda buluştu, bölge hakkında soruları cevaplandırdı.

 Ben İzmit valisi değil, Kocaeli'nin valisiyim
14 Kasım 2013 - 10:31
Çayırova Workinn Hotel’de Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası gazetelerinin sahipleri ve Genel Yayın Yönetmenleri ile bir araya gelen Vali Ercan Topaca, Gebze ve civar ilçelerine pozitif ayrımcılık yaptığını belirterek, ‘’ Göreve başladığım 2010 yılından bu yana burada hizmet açığı, devam eden sıkıntılar nedeniyle buraya ayrı ve özel bir önem veriyorum. Buralarda eğitim ve sağlıkta açık vardı, bölgede derslik başına 40-50 öğrenci düşüyordu. Sağlıkta ise akşam 17.00’dan sonra hizmet verilmiyordu. Biz ekip olarak buralarda ciddi dönüşümler yaptık’’ şeklinde konuşarak kendisinin İzmit değil, Kocaeli’nin valisi olduğunu hatırlattı.
Bazen güvenlik gibi ufak tefek sorunların yaşandığını da kabül ettiğini söyleyen Vali Topaca, bu konuda da tüm ilçelerde devam eden çalışmalarla sorunun minimize edileceğini belirtti.
 
Kaçak hafriyat için seyyar karakol
Gazetecilerin sorularını da tek tek cevaplayan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kaçak hafriyatlarla ilgili olarak da, çok yakından takip ettikleri bir konu olduğunu ifade ederek, kaçak döküm yapanlara ilgili birimlerle birlikte yaptıkları çalışmalarda göz açtırmadıklarına değindi. Topaca,’’ Ancak yine de yasa dışı yollarla olmadık yerlere zaman zaman bölgeyi kirletmek isteyenler döküm yapıyorlar. Arkadaşlar yakaladıklarında büyük cezalar kesiyor. Biz yeterli önlemleri aldık. En çok Kirazpınar’a döküm yapılması nedeniyle oaraya seyyar bir karakol yapıyoruz’’ dedi.
Mahalle aralarında, tamir, satış ve imalat yapan çeşitli meslek grupları için küçük sanayi sitelerinin kurulması yönünde fikirlerine de başvurulan vali Topaca, bu konuda yer sıkıntısı çektiklerini söyledi. Bölgenin sanayi bölgesi olduğunu hatırlatan vali, bu nedenle yer bulmanın da zor olduğunu sözlerine ekleyerek,’’ Bu taleplere devlet olarak doğrudan cevap veremiyoruz, bu mümkün değil’’ şeklinde konuştu.
 
Hızlı Tren’de sorun yok
Özellikle OSB’lerin çevresinden geçen yolların araç trafiğini kaldırmayacak durumda olduğunu ifade eden Ercan Topaca, Gebze Organize Sanayi Bölgesinde yer alan GOSB, TOSB, Güzeller OSB ve GEPOSB’un ototyola yeni bir bağlantı yapılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, karayollarının bu konudaki görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.
Poliport Limanı ile ilgili olarak da kendisine yöneltilen bir soruya cevap veren Vali Ercan Topaca, kendisinden önce ilgili şirketin bu konuda izin aldığı ve yasadışı gibi bir şeyin sözkonusu olmadığını söyleyerek,’’ Şu anda mevzuatlara aykırı bir durum söz konusu değil’’ değil.
Cevaplandırdığı soruların arasında yer alan Hızlı Tren ile ilgili konuyu da değerlendiren Topaca, Hızlı Tren ile ilgili hiçbir sorun olmadığını ve Gebze ve İzmit’de duracağını kaydederek, ‘’ Hızlı tren, bir üst lige çıkmak demektir. ‘’dedi.
 
Üniversitenin kurulması an meselesi
Gebze’ye üniversite kurulmasıyla ilgili olarak da kendisine yöneltilen soruyu cevaplandıran vali, Gebze’ye üniversite kurulmasıyla ilgili olarak herkesin hemfikir olduğunu belirterek,’’ GYTE’nin üniversiteye çevrilmesiyle ilgili olarak iktidar ve muhaliflerin aynı görüşte ler. Herkes üniversite kurulmasından yana, bu konuda irada var,  ama biraz sabır gerekiyor. GYTE’nin üniversiteye dönüştürülmesiyle ilgili olarak araştırmalarımız devam ediyor, kurulması an meselesi . İzmit’in buna engel olduğu yönündeki dedikodular asılsızdır.
 
Dilovası kömürcülerde sorun yok
Dilovası Kömürcüler OSB ile ilgili olarak gelen şikayetleri de değerlendiren Kocaeli Valisi Ercan Topaca, TÜBİTAK’la birlikte iki ayrı çalışma yaptırdıklarını söyleyerek ‘’ Tübitak, bağımsız bir kurum, onlara Kömürcüler OSB’den kaynaklandığı yönünde gelen şikayetler üzerine 2 ayrı çalışma yaptırdık, ilk çalışmanın sonuçları gayet temiz, orada hiçbir sıkıntı yok. Kömür tozu nedeniyle mahalle sakinlerinden gelen,’ Balkona çıkamıyoruz, çamaşır asamıyoruz’ şeklindeki serzenişler tamamen dedikodudur. Oradaki gerekli önlemler alınmıştır. Ancak yine de söz konusu yere sizlerle birlikte bir ziyaret gerçekleştirebiliriz.’’ Dedi.
 
Meral öğretmenin konusu hukukidir
Gezi Olayları’na katıldığı gerekçesiyle Gebze Anadolu Lisesi’nden Kandıra’ya sürülen Öğretmen Meral Akkaya konusuna değinen Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kamu görevlilerinin belli kurallara uymak zorunda olduğunu ifade etti. ‘’ 657. Madde, her şeyi açıklıyor, konu bu çerçevede ele alınmıştır. Müfettişler teftiş yapıp araştırmış, görev yeri değişikliği teklifi yapılmış ve kabül edilmiş. Konu teknik ve hukukidir, şahsi değildir. Öğretmen arkadaşın da hakkı hukuku korunacaktır’’ şeklinde konuştu.