Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da 19 Mayıs coşkusu!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıldönümü Darıca’da etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda konuşan Kaymakamı Ömer Karaman, “Bugün büyük bir milletin Anadolu’yu yeniden vatan yaptığı gündür” dedi.

Darıca'da 19 Mayıs coşkusu!
19 Mayıs 2019 - 14:59
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı Darıca’da coşku ile kutlandı. Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar Darıca 15 Temmuz Şehitler Stadyumunda devam etti.   Stadyumdaki törene İlçe Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Turhan Aksoy, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, CHP Darıca ilçe Başkanı Gürel Yıldırım, Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törenin açılış konuşmasını Darıca İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Hikmet Tatoğlu yaptı. Tatoğlu, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı,  millet olarak bizleri güçlendiren tarihi bir adımdır. Atatürk’ün istiklal mücadelesini fiilen başlatmış olduğu milli ruh Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını sağlamıştır. Yarınlarımız çok daha parlak olacaktır. Bu cennet toprakları bizlere vatan yapan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu.
Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ta konuşmasında;’’ Gazi Mustafa Kemal’in bizlere teslim ettiği cennet bir ülkemiz var geleceğimizin teminatı gençlerimiz var. Biz de belediye olarak her zaman gençlerimizin hizmetindeyiz. Gençlerimizi önemsiyoruz.’’ Dedi.
Törende konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman da ‘’ Bugün büyük bir milletin Anadolu’yu yeniden vatan yaptığı gündür”  dedi. Bugün milli mücadelenin 100. Yılı olduğuna dikkat çeken Karaman, bunun büyük anlam ve önem taşıdığını söyledi. Bu anlamda gençlere büyük görevler düştüğünü söyleyen Kaymakam Karaman gençlerin daha güzel bir gelecek ve refah bir ülke için daha da çok çalışaklarına inancının tam olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından; öğrencilerin şiirleri, halk oyunları ve spor gösterilerileri ile kıyafet defilesi sonrası kutlamalar hafta dolayısıyla yapılan spor müsabakalarında dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle son buldu.