Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli, Kudüs için tek yürek oldu!

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklamasının ardından öfke bir an olsun dinmedi. Erbakan Vakfı İl Temsilciliği de Milli İrade Meydanı'nda "Seninleyiz Kudüs Mitingi" gerçekleştirdi

Kocaeli, Kudüs için tek yürek oldu!
18 Aralık 2017 - 08:52
Mitinge Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa da konuşmacı olarak katılım sağladı. Genç yaşlı, kadın erkek 7’den 70’e binlerce vatandaşın katıldığı mitinge Erbakan Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Yücel Mollaismailoğlu başta olmak üzere Miting Tertip Komitesi'nde yer alan Bölge Sorumlusu Mehmet Aras, Şube Başkan Yardımcıları Hüseyin Küçükkeskin ve Ali Şükrü Bayraktar, Yönetim Kurulu üyesi Sami Çelen katılım sağladı. Erbakan Vakfı Bölge Sorumlusu Mehmet Aras, “Kudüs benim için bir inanç, namus meselesidir diyen siz değerli kardeşlerim hepinizi alnınızdan öpüyorum. Hiç üzülmeyin. Doğacaktır sana vaat ettiği günler Hakkın kim bilir belki yarın belki yarından da yakın.  İsrail denen hain laftan anlamaz. BM kararlarından anlamaz. Bunlar sopadan anlar sopadan. Bunların hakkından ancak Türk askeri gelir. Yapılacak tek çözüm konuşmak değil, işi kökünden çözmektir. Şehit olmaya hazırız” dedi.
 
BUNLAR LAFTAN ANLAMAZ
Ardından söz alan Erbakan Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Yücel Mollaismailoğlu, “Seninleyiz Kudüs diyerek tüm cihana haykırıyorsunuz. Ne mutlu sizlere. ABD’nin kararını aslan kabul etmiyoruz. Türkiye 80 milyonluk nüfusu ile tek yürek halinde bu mesele karşısında kenetlenmiştir. Merhum Erbakan hocamızın 40 yıllık duasıydı gerçekleşti, Elhamdulillah. Bunu kınamak yetmez, mutlaka ama mutlaka eyleme dönüşmesi lazımdır. Erbakan hocamız yıllarca bu Siyonistlere karşı ‘Bunlar laftan anlamaz, mücadele etmek lazım’ demiştir. Mitingimize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
SİZ TÜRKLERLE GURUR DUYUYORUM
Ardından Fransız Piyanist Stephen Bilet, “Ben yıllardır Filistin kardeşlerimiz için konserler veriyorum. İsrail’e karşı dayanabilmek için beraber olmamız gerekiyor. Siyonist insanlara tek bir kuruş vermeyin. Unutmayalım iblise karşı savaşıyoruz. Dünya için Filistin için Siyonistlere ‘Kudüs’ten defol git’ diye bağırmamız lazım. Ben siz Türklerle gurur duyuyorum, sizi çok seviyorum. Hep birlikte mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
BİR DAHAKİ BULUŞMA YERİMİZ KUDÜS’TÜR
Daha sonra kürsüye çıkan Filistin Hamas Sözcüsü Osama Hamdan, “Kudüs Allah’ın bize lütfudur. Allah, Kuran-ı Kerim’i kıyamete kadar muhafaza edecektir, dolayısıyla Kudüs’ü de kıyamete kadar muhafaza edecektir. Kudüs’ün Müslümanlar katındaki yerini ne ABD ne İsrail denen Siyonist değiştiremeyecektir. Bugün Filistinliler Siyonist işgalcilere karşı hep birlikte omuz omuzalar. Kudüs’ü özgürlüğe kavuşturacak olanlar sadece Filistin değil, tüm Müslümanlardır. Bugün burada Kudüs’ü savunmak için toplandık. Yarın inşallah aynı gruplarla Kudüs’te Mescid-i Aksa’da buluşup namaz kılacağız. İnşallah bir dahaki buluşma yerimiz Kudüs’tür” sözlerine yer verdi.
KUDÜS İSRAİL’İN BAŞKENTİ DEĞİLDİR
Ardından kürsüye çıkan Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa ise, “Büyük Komutan Necmettin Erbakan’ın muhterem torunları, hepinize Filistin’den selam getirdim. Kudüs’ten selam getirdim. Filistin halkı sizinle gurur duyuyor. Sizin burada bulunuşunuzla gurur duyuyor. Bugün sizler de bizler de buraya şunu söylemek için geldik. Kudüs İsrail’in başkenti değildir, kanla gözyaşı ile girdiği bir şehirdir. Siyonistler Filistin halkını zulme uğratmak istiyor ve bunun bir sonu yoktur” dedi.
KUDÜS’ÜN KAŞI İÇİN 100 YIL DAHA
Devamında Büyükelçi, “İsrail bildiğiniz demokratik bir ülke değildir. Siz onu orada yaşayan Müslümanlara sorun. Trump aldığı bu kararla Siyonizmde tarihine geçmek istedi. Sen tarihin en kötü kapısından girdin. Senin kararın tarihin çöplüğüne gitsin çünkü Kudüs bizimdir. Senin kararların Kudüs’ün geleceğini asla değiştirmeyecek. Bu karar bize göre yok hükmündedir. 1917’den başlayan bu sıkıntılı sürecin biz 100’üncü yılını yaşıyoruz. Bu 100 senelik bir sabır ve direniş. Biz Kudüs’ün kaşı için bir 100 yıl daha sürdürmeye hazırız” ifadelerini kullandı.
HODRİ MEYDAN DEMEK İÇİN
Son olarak kürsüye “Mücahit Erbakan” sloganları eşliğinde çıkan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, “Millet olarak İslam alemi olarak olmazsa olmazımız Kudüs yeni bir Siyonist tecavüzü ile karşı karşıyadır. Bu hadsiz ve küstah adım karşısında yapılması gerekenler boş laflar ve ağlayıp sızlama yerine fiili adımlar atmak gerekmektedir. Gün ümmet olarak İslam alemi olarak Kudüs’e sahip çıkma günüdür. Bugün Kocaelimizdeki bu meydanı böyle coşkulu bir insan seli halinde dolduran sizler, şuurlu on binler ‘Canımız sana feda olsun ey Kudüs’ demek için toplandı.  Eğer ABD İsrail’i bu kadar çok seviyorsa alsın o İsrail’i Alaska’ya taşısın demek için topladık. Ey İsrail, ey ABD kendinize gelin, 21. Asrın Selahaddinleri olarak Abdülhamidleri olarak buradayız demek için toplandık. Bugün İsrail’e ‘Hodri Meydan’ demek için toplandık.