Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

11 gazete birleşti!

Yaklaşık olarak 4-5 ay önce çalışmalarına başlayan bölgemiz gazetelerinin sahipleri, kısa adı KOGSAB olan, ‘’ Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği’’ çatısı altında birleştiler.

11 gazete birleşti!
22 Nisan 2013 - 09:04
 Gebze Gazetesi’nden Yunus Kahraman, Gebze Haber Gazetesi’nden İsmail Kadı, Çağdaş Kent Gazetesi’nden Adnan Üner, Yenigün Gazetesi’nden Selim Suat Malkoç, Darıca Gazetesi’nden Erol Polat, Avaz Gazetesi’nden Kenan Höbek, Nefes Gazetesi’nden Türker Demirci , Bizim Gebze Gazetesi ile Dilovası Gazetesi’nden Bilal Kocabay, Son Nokta Gazetesi’nden Ekrem Meral ve Beylikbağı Gazetesi’nden Ahmet Duvarbaşı, kısa adı KOGSAB olan Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği’ni kurdular.
Güçlerini birleştirerek, kısa adı KOGSAB  olan ‘’ Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği’’nin  merkezini  Arapçeşme Mahallesi, Kavak Caddesi, (GTO karşısı)   No 10, kat 5 Gebze adresinde kuran gazeteciler, amaçlarının yaşadıkları bölgenin çok daha hızlı kalkınmasına ve gelişmesine etkin bir katkı sunmak olduğunu ifade ettiler. KOGSAB üyeleri, bu nedenle ayrı ayrı sahip oldukları gazeteleri, kimi zamanlarda ortak hareket edecek hale getirerek  bölgedeki sıkıntıların bir kısmını göğüslemeyi hedeflediklerini açıkladılar.
Birlik tarafından yapılan ortak açıklamada, gazetecilerin asıl görevlerinin kamu yararını  gözetmek olduğu, önceden olduğu gibi bundan sonra da  bunun bilinciyle hareket edeceklerinin herkes tarafından bilinmesi gerektiği hatırlatılırken, bu hizmeti daha sağlıklı, daha ekonomik bir şekilde vermek için, gerektiğinde fotoğraf , haber ve personel konusunda yardımlaşmaya gidileceği kararına vardıklarını söylediler.
Ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde hizmet veren yerel gazetelerin de ekonomik sıkıntılarının bilinen bir gerçek olduğu, bu nedenle de bu sıkıntıların bir kısmının çözümü için gazete sarf malzemeleri, baskısı, yayımlanması, dağıtımı  ve işçiliği konusunda da ortak hareket etmenin diğer bir amaçları olduğunu belirten  KOGSAB’ın  kurucuları, bunun diğer bir adının ‘’Ekonomik Dayanışma’’ anlamını taşıdığını ifade ettiler.
Çıktıkları yolun her aşamasında şimdilik birliğin dışında olan diğer gazete sahipleriyle de sürekli olarak istişarelerde bulunduklarını ifade eden KOGSAB yönetimi,  bölgemizde yayın yapan hiçbir gazete sahibinin dışlanmadığını açıklayarak, önümüzdeki süreçte tüm gazete sahiplerinin bu çatı altında yer alacağına inandıklarına yer verdiler. 
Diğer yandan, KOGSAB’ın dönem başkanlığına Avaz Gazetesi sahibi Kenan Höbek, yardımcılığına, Gebze Haber Gazetesi Sahibi İsmail Kadı ve Gebze Gazetesi Sahibi Yunus Kahraman  getirilirken, Genel Sekreterlik görevi de  Darıca Gazetesi Sahibi Erol Polat’a verildi.
 
Diğer yandan, KOGSAB üyeleri tarafından ortak bir deklarasyon yayımlanarak aşağıdaki şekliyle kamuoyuna aktarıldı
 
KAMUOYUNA DUYURULUR!
Bölgemizde yayımlanan 11 gazete sahibi olarak bir araya gelip,  kısa adı KOGSAB olan Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği’ni kurmanın kıvancını yaşamaktayız. 
Bölgemiz kamu idarecileri ile birlikte, belediye başkanları , muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, oda başkan ve idarecileri, dernek yöneticileri ve bölgenin ileri gelenlerinin,  bu güne kadar daha yaşanılır bir kent olgusuyla hareket ettiklerine inanmaktayız. Lakin, kimi zaman, önüne geçilemeyerek aşılamayan bazı sorunların,  yine bölge halkına olumsuz olarak yansıdığını da bilmekteyiz…
Bu nedenle, yukarıda adı geçen yöneticilerin yanı sıra, bölge yaşayanlarıyla da el ele vererek sorunların ortaya çıkarılması, çözümlerinin masaya yatırılması ve bu olumsuzlukların daha çabuk giderilmesi için gerektiğinde ortak hareket etmek amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız.
Ülke genelinde Erzurum, Afyon, Mersin ve Sivas’ta yayımlanan gazetelerin birleşmesinin ardından benzer bir versiyonla Kocaeli basın tarihinde bir ilke imza atarak, bölgenin daha hızlı gelişip kalkınması ve yerel gazetelerin maliyetlerinin en aza indirgenmesi adına işbirliği üzerinden  güç birliği yapma kararını almış bulunmaktayız.
Kamuoyunun aydınlanması adına, kuruluş aşamasından bu yana almış olduğumuz kararları aşağıdaki özetiyle siz değerli bölge halkıyla paylaşıyor saygılarımızı sunuyoruz;
Bu güç birliğinin adı, KOGSAB  (Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği)’dır
Birlik bünyesinde yer alan gazeteler ayrı ayrı ve bağımsız bir şekilde yayınlarını sürdürmekle birlikte, saptadığımız bazı ilkeler ve işleyiş kuralları çerçevesinde bundan böyle KOGSAB’a bağlı olarak çalışacaklardır.
Gazetelerimiz, objektif, dürüst, çarpıtmadan uzak, kişilerin onur, gurur ve kişilik haklarına sadık kalan bir yayın çizgisini izleyeceklerdir. Yalan, uydurma ve kaynağına inilmeyen hiçbir haber gazetelerimizde yayımlanmamakla birlikte, halkın haber alma özgürlüğünün en hızlı, en doğru ve en iyi şekilde sağlanılmasına özen gösterilecektir.
Gazetelerimiz,  birbiriyle rekabet etmeyecek, aksine, eşine pek rastlanmayan güzellikle, her gazete sahibi, tüm birlik üyelerinin güçlenmesi için samimi çaba içerisinde olacaktır. Bir gazetenin güçlenmesi, diğer bir gazetenin zayıflamasına bağlı olmayacaktır.
KOGSAB’ın dışında da olsa bünyemizdeki hiçbir gazete, bir diğerine eleştiri sınırları dışında asla karalama, kırıcı davranma ve rencide etme tavrı içerisinde bulunmayacaktır. Başkalarının ise KOGSAB’ı ve ona bağlı gazeteleri, çalışanlarını ve gazetecilik mesleğini yıpratmasına asla izin verilmeyecektir. Gazetecilerin onuruna sahip çıkıp, zarar verenlerle sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir.
Bugün, temellerini attığımız bu ilk adımın, bölgemiz adına, gazetecilik adına, kamuoyuna güven ve umut vereceğini  biliyor, gelecekte daha güçlü bir dayanışma ve daha büyük bir birliktelikleri doğuracağına inanıyoruz… SAYGILARIMIZLA…