Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Açıköğretim çilesi sürüyor

Darıca ve Gebze'de yıllardır yaşanan Açıköğretim sınav çilesi bu hafta sonu da sürdü. Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim sınavları hafta sonu gerçekleşti.

Açıköğretim çilesi sürüyor
07 Ocak 2013 - 09:17
 Üniversite’nin Gebze’ye Büro açmaması ve sınav yeri vermemesi nedeniyle binlerce AÖF öğrencisi yine İzmit yollarına düştü. Cumartesi ve Pazar sabahları Gebze bölgesinden akın eden öğrenciler otobüsleri ve diğer toplu taşıma araçlarını tıka basa doldururken, bir çoğu sınava şehir merkezinde değil, diğer yerlerde girdi ve birden fazla vasıta değiştirmek zorunda kaldı.
 
BAHAR SINAVLARI GEBZE’DE
Sabahın erken saatlerinden itibaren ve bir çoğu gün ağarmadan yola çıkan öğrenciler yaşanan çileye yine sert tepki gösterirken, uygulamanın bahar döneminde bitecek olması ise tek teselli kaynağı oldu. Öğrencilerin feryadına kulak veren AK Parti Kocaeli Milletvekilleri fikri Işık ve Mehmet Ali Okur, Anadolu Üniversitesi yetkilileriyle görüşerek Gebze’ye de büro açılıp sınav merkezi verilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı. Bahar dönemi Mayıs ve haziran sınavları Gebze’de yapılacak ve binlerce öğrenci böylelikle İzmit yollarına düşmekten kurtulmuş olacak