Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sualtı komandoları Darıca'da tatbikat yaptı

İstanbul’da su altında kurtarma çalışmalarında itfaiye bünyesindeki komandolar görev alacak. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen proje kapsamında, İSAK personeli Saros, Kuşadası, Didim, Melen raftingi, Darıca, Florya, Adalar açıkları ve Belgrat ormanlarında aylarca eğitim ve tatbikat yaptı.

Sualtı komandoları Darıca'da tatbikat yaptı
02 Kasım 2016 - 08:46
Marmara Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliğiyle yapılan Sualtı ve Su Üstü Arama Kurtarma Eğitimi'ni tamamlayan "İtfaiye Sualtı Arama Kurtarma (İSAK ) göreve başladı. Proje kapsamında, İstanbul İtfaiyesi bünyesinde çalışan 26 itfaiyeci, bir yıllık sıkı ve zorlu bir eğitimden geçirildi. Su altı komandoları, İstanbul'da sahil ve gölet bölgelerindeki istasyonlarda 24 saat göreve hazır olacak. Yüzme, sualtında durma, ilk yardım hayat kurtarma, dirençlik, çeviklik ve hız, koşu, dayanaklılık, dağda yürüme, tüplü dalış, yüksekten atlama eğitimleri alan sualtı timi, becerilerini teorik ve pratik eğitimle tamamladı. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen proje kapsamında, İSAK personeli Saros, Kuşadası, Didim, Melen raftingi, Darıca, Florya, Adalar açıkları ve Belgrat ormanlarında aylarca eğitim ve tatbikat yaptı. Zorlu eğitimi geride bırakarak, göreve hazır hale geldiler.
İSAK ekibi her türlü hava koşullarında saatte 3 km yüzebiliyor, 10km koşabiliyor, su altında ortalama 2,5 dakika nefes tutabiliyorlar. Scuba ekipmanları ile 42 metreye kadar dalış yaparak, akarsu, göl ve denizde her türlü arama kurtarama operasyonlarına katılabiliyorlar. Ekibin hepsinde scuba diver sertifikası, 3 yıldız dalıcı belgesi, gümüş cankurtaran belgesi ve arama kurtarma uzmanlığı belgesi bulunuyor.