Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İyi Parti'den Darıcalı kadınlara özel konferans

İyi Parti Darıca İlçe Başkanlığı, İlçe Kadın Kolları Teşkilatı tarafından Darıcalı Kadınlara "Obezite" konulu bir konferans verildi.

İyi Parti'den Darıcalı kadınlara özel konferans
12 Şubat 2019 - 08:29
Konferansın açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülden Bilici, kadınlara;günümüzde dünyanın karşı karşıya kaldığı sorunların en başında Obezite’nin geldiğine vurgu yaparak, bu konuda farkındalık yaratmak ve sağlık adına toplumun bilinçlendirilmesi için ilerleyen zamanlarda daha da faydalı programlara yer vereceğinden bahsetti. Bilici, konuşmasının ardından Darıcalı kadınlara program sonunda sağlıklarına dokunan bilgiler ile memnun ayrılacakları temennisi içinde sözü Beslenme ve Diyet Uzmanı, Çağıl Kıran Er’e bıraktı. Doğru ve sağlıklı beslenme konusu ile söze başlayan Er, daha sonra Sağlıklı beslenme deyince önceliğin kadınlardan geçtiğini, kadınlar ne kadar bilinçlenirse, ne kadar doğruyu evde yaşatmayı çalışırsa toplum o yönde ilerlemiş ve iyileşmiş olur mesajını vermiştir. Kadınlara, “Obezite ve doğru beslenme nedir? Sağlıklı beslenme için uyguladığınız yöntemler nelerdir? Diyetisyen ve beslenme uzmanı deyince aklınıza ne geliyor?” … Sorularını yönelten Er, sözlerini şu şekilde sürdürdü: Metabolizmanın kişiye göre değiştiğini, kilo vermedeki önceliğin kişinin kendisini doğru tanıması ile orantılı olduğuna dikkat çekmiştir. Hekim faktörünün önemi, ufak adımlar ile başlatılan doğru beslenme programlarının, sırasıyla sistemli bir şekilde yapılacak rutinlerin oturtulması, işlenmiş gıdalardan uzak durulması, şok-tuzak diyetlerden, yanlış beslenme algısından uzak durulması ve en önemlisi güne kahvaltı ile başlanılması gerektiğini ifade etmiştir. Ara öğün durumunun belirli bir kurala bağlı olarak kalınmaması, kişinin aç olduğunu hissettiği zaman uygulamasını söylemiştir. Konuya paralel olarak suyun önemine de değinen Er, Ortalama 8-10 bardak suyun yeterli olduğu, içilen bu suyun ise vücudun farklı bölgeleri tarafından emilim sağladığı ve ortaya çıkan bu durumun doğru beslenmeye endeksli olduğunu vurgulamıştır. Duygusal açlığın, beslenme alışkanlığına destekleyici, katkı sağlayacak bir seviyede olması gerektiğini, belli bir süreç içerisinde gerçekleşebileceğini ifade etmiştir. Doğru beslenmenin, doğru kalori kullanımı ile ilgili olduğuna dikkat çeken Er, sağlıklı beslenme konusunda olması gerekenleri, kilo verme sürecinde izlenilen yolun farkında olma ile alakalı olduğunu belirtmiştir. “Kendi genetiğimizin, alışmış olduğumuz ve en önemlisi kendi topraklarımızda yetişen ürünlerimizin…” Önemine değinen Bilici ise, genel kanının aksine geleneksel boyuttaki gıdaların sağlıklı beslenme faktörüne de dikkat çekmiştir. Tekrar söz alan Diyetisyen Çağıl Kıran Er, Doğru olarak yapılan yanlışların alışkanlık haline geldiği takdirde fayda sağlamayacağı fiziksel aktivitenin ve uyku düzeninin beslenmeyi destekleyici nitelikte birbiri ile orantılı olduğunu söylemiş ve aynı zamanda kontrol altına alınmaz ise birçok hastalığı da tetikleyeceğini belirtti. 
Program sonunda İYİ Parti Darıca İlçe Kadın kolları Başkanı Gülden Bilici, Darıca’da CHP ile yapılan İttifak konusunda Darıcalı kadınlardan CHP Darıca İlçe Belediye Başkan Adayı Yakup Törk’e ve İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Adayı Dr. Serdar Kaman’a destek istedi. İYİ Parti Darıca İlçe Kadın kolları Başkanı Gülden Bilici, son olarak konferansa konuşmacı olarak katılan Diyetisyen Çağıl Kıran Er’e, CHP Darıca İlçe örgütü Kadın Kolları Başkanı Oya Akdeniz ve İlçe yönetim kurulu üyelerine, Darıcalı kadınlara İYİ Parti Teşkilatı ve yönetimi adına teşekkür etti.