Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bayramoğlu'nda 'aile odaklı' toplantı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde Türkiye Aile Platformu (TÜRAP) tarafından düzenlenen ve 'Aile Odaklı STK'larda Vizyon Geliştirme' konusunun ele alındığı 6. İstişare Grubu İl Toplantısı Bayramoğlu'nda yapıldı. Bu önemli toplantıya Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ta katıldı.

Bayramoğlu'nda 'aile odaklı' toplantı
21 Kasım 2016 - 10:11
Bayramoğlu Basın İlan Kurumu Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Muhammet Örnek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 24 milyar lira olarak öngörülen 2017 bütçesinin geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek kabul edildiğini hatırlatarak, bu bütçenin yüzde 95'inin sosyal yardımlar için kullanılacağını söyledi.
Sosyal yardımlara ayrılan paranın 2002'ye göre 30 kat arttığını dile getiren Örnek, bu paralarla ne gibi sosyal harcamalar yapıldığına ilişkin bilgiler verdi.Örnek, '2 milyon haneye şartlı eğitim desteği yardımı yaptık. Bunun sonucunda gördük ki okuladevamsızlık oranı yüzde 50 azaldı. Kız çocuklarında 2 kat daha fazla azaldı okula devamsızlıkoranı. Şu anda lise çağındaki çocuklarda okula devam oranı yüzde 80'lere yükseldi.' diye konuştu. TÜRAP Genel Koordinatörü Piyale Çitil ise toplumsal değişim süreci çerçevesinde dünyada aile kurumunun derinden sarsıldığını ifade etti.
 
Platformun aile konusunda proje ve politikaların oluşturulma sürecinde aktif rol üstlenerek özgün çözümler üretmek vizyonuyla çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Çitil, 2016 yılı itibariyleTürkiye'nin 7 coğrafi bölgesinden 71 sivil toplum kuruluşunun TÜRAP'ın istişare karar organında 450 sivil toplum kuruluşunun ise iletişim ağında olduğu bilgisini verdi.