Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KOGSAB, gazeteciler cemiyeti ile buluştu

Kuruluşunun ardından günlerdir ulusal ve yerel medyada konuşulan ve büyük destek gören Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği (KOGSAB), Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, birlik hakkında bilgilendirmelerde bulundu. KOGSAB yerel basının sorunlarının çözümünde işbirliği ve dayanışma içinde olunmasını önerdi.

KOGSAB, gazeteciler cemiyeti ile buluştu
26 Nisan 2013 - 11:42
 Gebze, Gebze Haber, Çağdaş Kent, Yenigün, Avaz, Nefes, Darıca, Bizim Gebze, Son Nokta, Dilovası, Beylikbağı gazeteleri adına, Kocaeli Gazeteciler Cemiyetini  ziyaret eden Kenan Höbek, Yunus Kahraman,  Suat Malkoç, Adnan Üner, Erol Polat, Türker Demirci ve Ekrem Meral,  oluşturdukları birliğin amaç, hedef ve yaptıkları çalışmaları anlattılar. Toplantıya,işlerinin yoğunluğu nedeniyle İsmail Kadı, Ahmet Duvarbaşı ve Bilal Kocabay katılamadı.
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Halit Yılmaz, Başkan Yardımcısı Çetin Gürol ve Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Borlak ile İzmit Medya Evi’nde  biraraya gelen KOGSEB üyeleri, Kocaeli’de daha  nitelikli, ilkeli, dayanışma içinde bir basın  sektörünün kurulması için biraraya geldiklerini, kapılarının herkese eşit koşullarda ve ayrımsız olarak açık olduğunu anlattılar.
Birlik Başkanı Kenan Höbek, “Amacımız halkın haber alma özgürlüğünü, doğru, tarafsız  olarak sağlamak, bölgemizin çıkarlarını korumak ve savunmak, bu sektörde çalışanların daha iyi koşullarda çalışmalarına zemin hazırlamaktır. 
Gazeteler olarak, önce kendi aramızda dayanışmanın kurulması gerektiğine inanıyoruz. Önce biz birbirimize inanacağız. Biz, 11 gazete olarak kenetlendik. Hoşgörü, demokrasi, tahammül, karşılıklı saygı temelinde birlik oluşturduk. Doğruluk, dasyanışma, haksızlığa karşı çıkma temel yol göstericimizdir. Hiç kimseye karşı önyargılı değiliz. Kapılarımız herkese açıktır.” dedi.
Cemiyet Başkanı Halit Yılmaz da, bölgemizde nitelikli, dayanışma içinde bir yerel basının oluşmasından yana olduklarını, Cemiyet olarak ortak çalışmalar yapabileceklerini ifade ederek, KOGSAB’ı kutladı. Birlik üyeleri daha sonra Basın İlan Kurumu Müdürlüğünü ziyaret etti.