Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Doğalgazlı otobüsler bugün hizmete başlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulaşım filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Daha önce 45 doğalgazı kente kazandıran Büyükşehir, 10 doğalgazlı otobüsü hizmete alacak. Otobüslerin hizmete giriş töreni bugün saat 18.00’da Doğu Kışla Gençlik Parkı’nda yapılacak. Törene Süheyl-Behzat Uygur kardeşlerde yarışmalarıyla renk katacak.

Doğalgazlı otobüsler bugün hizmete başlayacak
27 Ağustos 2013 - 09:25
 200 YOLCU KAPASİTELİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin her biri ayaktakilerle birlikte 200 yolcu taşıma kapasiteli 10 adet büyük, körüklü otobüs satın aldı. Körüklü otobüsler ilçeler arasında seferlere konulacak. Yeni körüklü otobüsler Gebze-Darıca-İzmit;  Karamürsel-Umuttepe;  Derbent-İzmit-Kartal; Dilovası –Umuttepe; Dilovası-GOSB arasında kullanılacak.
 
20 OTOBÜS DAHA ALINACAK
Öte yandan Büyükşehir ekonomik ömrünü tamamlamış olan belediye otobüslerinin yerine yenilerini almak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir, temmuz ayında 20 adet dizel motora sahip 12 metrelik solo olarak tabir edilen otobüsün alımı için ihale gerçekleştirmişti. Araçlar ocak 2014’ten itibaren hizmet vermeye başlayacak.
 
ARAÇ ÖZELLİKLERİ
Araçlar alçak tabanlı, 3 kapılı ve klima özelliklerini taşıyacak. Orta kapıda yürüme engellilerin otobüse kolay inip binmelerini sağlayacak manuel rampa sitem bulunacak. Araç içinde katlanır koltuk, engelliler için iniş butonları, aracı yan yatırma ve alçaltma-yükseltme sistemi yer alacak. Otomatik şanzımana sahip olacak otobüslerde motor otomatik yangın söndürme sistemi bulunacak.
 
2014’TE 100 OTOBÜS ALINACAK
Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında 100 otobüs alımı daha yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.