Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Aksoy, Darıca'daki sokak çocuklarına sahip çıktı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, yıllardır Türkiye’nin kanayan bir yarası olan sokakta çalışan, dilenen çocukların kalmaması, bu çocukların rehabilitasyonuna yönelik önemli bir çalışma için düğmeye bastı. Proje ilk olarak Darıca, Gebze ve İzmit'te gerçekleşecek

Vali Aksoy, Darıca'daki sokak çocuklarına sahip çıktı
11 Ocak 2018 - 08:10
Devletin şefkatli yüzünü gösteren, bir ‘baba’ olarak bu projeye merhametini de katan Vali Hüseyin Aksoy’un uygulanması talimatını verdiği proje, sokakta çalışan çocukların rehabilitasyonu, eğitime kazandırılması ve çocuk işçiliğin önlenmesi amacını kapsıyor. Proje ilk etapta İzmit, Körfez, Gebze ve Darıca ilçelerinde belirlenen 200 çocuğu kapsıyor. İlerleyen aylarda il geneline de artarak yansıyacak olan proje Türkiye’de de bir ilk olma özelliği taşıyor. İlkokul çağından 15 yaşına kadar olan çocuklar bu proje kapsamına alınacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, projenin sekretarlığını üstlenecek. Projenin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için emniyet ve jandarma birimleri, Milli Eğitim Sağlık, Gençlik ve Spor bakanlıkları, Rehberlik Araştırma Merkezi, İşkur, SGK, İl Göç idaresi, AFAT, Toplum merkezleri, STK’lar da çalışmalara destek verecek. Sorumlu birimler, her ay Vali Aksoy’a rapor sunacak. 
 
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK 
Projede ayrıca çocukların aileleri de rehabilite edilerek toplumla uyumları sağlanacak. Projeye göçmen ve Suriyeli çocuklar da dahil edilecek. Bu kapsamda bu çocuklara danışmanlık iyileşme hizmetleri, rehberlik, sağlık eğitim sosyal inceleme ve maddi destek verilecek. Sokakta çalıştırılan çocukların neden çalıştırıldıkları ve sonrasında madde satıcılığına nasıl girdikleri de araştırılacak.