Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yeni Başhekim'in ilk hedefi Acil Servis!

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş vatandaşların özellikle acil servislerde kırmızı, yeşil ve sarı alanlar ile ilgili bilgi ve iletişim sıkıntısı olduğunu ifade etti.

Yeni Başhekim'in ilk hedefi Acil Servis!
10 Ocak 2018 - 08:11
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nden Darıca Farabi Devlet Hasttanesi Başhekimliği görevine atanarak mesaisine başlayan Güneş, “Kırmızı Alan ambulansla getirilen hastalar, trafik kazaları, kalp krizi ve beyin kanaması şüphesi taşıyan hastalar gibi aciliyeti yüksek hastalar bu alanlara alınması amacıyla hizmet vermesi öngörülmüştür.
Sarı Alan ise kırık vakaları, karın ağrısı çekenler gibi müdahalesi beklemeye müsait olan hastalar bu alana alınmalıdır. Grip, ateşli hastalar, ayakta yürüyerek gelen ve mide bulantısı çeken hastalar gibi aciliyeti olmayan hastalar yeşil alana alında tedavi görmelidir. Ancak hastalarımız kırmızı alan yoğun olmayınca o bölgede tedavi görmek istiyorlar. Diğer alanlardaki yoğunluklar için de adil olmayan bir paylaşım olduğunu düşünüyorlar. Bu alanlarda hizmet veren doktorlar da farklı niteliklere sahip olmalıdır. Risk içerikli durumlara göre doktor görevlendirmesi yapılmalıdır. Acis serviste tedavi olmak isteyen hastaların bekleme süreleri ve oluşturdukları yoğunluklara çözüm getirilmesi adına bu 3 ayrı renkteki alanların tam anlamanda kullanılması şart.” dedi.