Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalı gençler, film festivaline hazırlanıyor

Darıcalı gençler, Çoğu tiyatrocu, tiyatro öğretmeni ve 13 kişilik ekip bir yıl boyunca çekimlerini yaptıkları “ölülerin çığlığı” filmini festivale göndermeye hazırlanıyorlar.

Darıcalı gençler, film festivaline hazırlanıyor
07 Mayıs 2013 - 08:19
 Darıcalı çocuklar, çoğu tiyatrocu, tiyatro öğretmeni  13 kişilik ekip bir yıl boyunca çekimlerini yaptıkları “ölülerin çığlığı” filmini festivale göndermeye hazırlanıyorlar. Aralarında Pelikan Etüt merkezi öğretmenlerinden  Sibel Demir Akmusluk ve Şenol Can tiyatro Marmara oyuncusu Gamze Şaşkın da var. Oyuncular filmlerini Amerika’da bir film festivali ile  Akbank kısa Film festivaline göndermeye hazırlanıyorlar.Sahil kasabasında yaşayan bir grup gencin intikam isteyen ruhları istemeden uyandırmalarını anlatan Ölülerin Çığlığı filmini çektiler. Filmin ismine bakılarak korku filmi olduğu düşünülebilir ama tamamiyle kara mizah bir film. Yer yer ani korku sahneleriyle de korkutmuyor da değil. Filmin yönetmenliğini daha önce bir çok kısa ve uzun metraj film çekmiş olan Aksel Y. Bektaş yapmakta ve görüntü yönetmenliğini ise daha önceden farklı yapım şirketlerinde çalışan ve gazetecilik geçmişi olan Atakan Ermutlu yapıyor.
 
YOK OLAN KASABA, ZOMBİYE DÖNÜŞEN İNSANLAR 
Film 80li yılların korku sinemasına bir hayranlık. Film tamamıyla 80ler de ki korku filmlerinin izinden gidiyor.Filmin birçok önemli sahnesi Gebze’nin Eskihisar köyünde çekildi.
 
Oyuncular: 
Sibel Demir Akmusluk, Asude Betül Keskin, Benan Ergün, Şenol Can, Eyüp Akmusluk, Aksel Y. Bektaş, Gamze Şaşkın, Muammer Altun, Betül Günaydın, Sinem Seyrek, İbrahim Tunç, Yulliana Baise Çakır, Halil Güneş.
 
Filmin konusu:
Bir grup genç kasaba dışında bulunan ormanda ki kulübeye giderler. Orada daha önceden bir profesör tarafından bırakılmış Necronomicon olduğu anlaşılan Ölüler kitabı ve bir ses kaydı bulurlar. Kitap insan derisi üzerine insan kanıyla yazılmıştır ve ses kaydı da kitabın çevirisidir. Gençler herşeyden habersiz kaydı dinlemeye başlarlar ve istemeden ormanda ki kötü ruhları uyandırırlar. Gençler birer birer zombiye dönüşmeye başlarlar ve gençlerden birisi ormana çıktığında ağaçların saldırısına uğrar. Tüm bu korkunç olaylar olduktan 3 ay sonra aynı orman evine başkaları gelir ve aynı kabusu yaşamaya başlarlar. Artık kaçış yoktur. Bütün vahşet kasabaya kadar yayılır.